Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Γρεβενά / Νεκροί οι τρεις εργάτες μετά την ισχυρή έκρηξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γρεβενά / Νεκροί οι τρεις εργάτες μετά την ισχυρή έκρηξη

Έκρηξη στα Γρεβενά
(EUROKINISSI)

Τον θάνατο τριών εργαζομένων από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 8.15 το πρωί στο εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών υλών στην Ιτέα Γρεβενών, επιβεβαίωσε η εταιρεία ΕΛΤΕΚ με ανακοίνωσή της.

«Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας» αναφέρει η εταιρεία και προσθέτει:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως».

Η πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα το πρωί στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών, στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών που ανήκει στην εταιρεία ΕΛΤΕΚ, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί στη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου και έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φωτιά, είναι κρανίου τόπος» τόνισε μιλώντας στο Open TV ο πύραρχος κ. Καλαΐδόπουλος που βρίσκεται επί τόπου. «Δυστυχώς τα μηνύματα είναι δυσάρεστα. Έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες» ανέφερε, ενώ περιγράφοντας τις εικόνες που αντίκρυσε έκανε λόγο για ογκόλιθους που έχουν εκτιναχθεί 200-300 μέτρα μακριά.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών. Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου, η κατάσταση υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν φύγει από το σημείο και είναι ασφαλείς.

Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 11 πυροσβέστες, δυνάμεις από την 2η και την 5η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί.

«Ήταν μεγάλη έκρηξη. Έγινε αισθητή και στην πόλη των Γρεβενών που είναι μακριά» δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης. «Αν και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες, κάποιοι μιλούν για δύο τουλάχιστον τραυματίες και για αγνοούμενους» σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL