Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C22.6°C
1 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.8°C20.7°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
19.9°C27.0°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
28 °C
25.2°C34.4°C
4 BF 48%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.0°C
3 BF 72%
Αστυνομία / Τραυμάτισε σοβαρά φωτορεπόρτερ με τον εκτοξευτήρα νερού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομία / Τραυμάτισε σοβαρά φωτορεπόρτερ με τον εκτοξευτήρα νερού

ΜΑΤ «αύρα»
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακόμη μία καταγγελία για την τυφλή και άγρια καταστολή της ΕΛ.ΑΣ.κατά τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, εκτός από τον πυροσβέστη ο οποίος τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, από το μένος των αστυνομικών αρχών δεν γλίτωσε ούτε ο φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΦΕ ο φωτορεπόρτερ Ορέστης Παναγιώτου τραυματίστηκε από «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ. «Κατά την διάρκεια των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στην συγκέντρωση των εποχιακών πυροσβεστών σήμερα στην Αθήνα, ο συνάδελφος Ορέστης Παναγιώτου φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ, τραυματίστηκε από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας με τον εκτοξευτήρα νερού, κατά την στιγμή της ρίψης του νερού σε ομάδα διαδηλωτών».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η ακριβής ιατρική εκτίμηση, ενώ ο τραυματισμός του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρός.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η ΕΦΕ αφού του ευχηθεί περαστικά ελπίζοντας τα αποτελέσματα να δείξουν το ακριβώς αντίθετο από τις πρώτες εκτιμήσεις, δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση στο μέλος της ΕΦΕ και της εξελεγκτικής επιτροπής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΦΕ:

«Κατά την διάρκεια των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στην συγκέντρωση των εποχιακών πυροσβεστών σήμερα στην Αθήνα, ο συνάδελφος Ορέστης Παναγιώτου  φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ, τραυματίστηκε (δεν υπάρχει η ακριβής ιατρική εκτίμηση έως αυτή την ώρα) από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας με τον εκτοξευτήρα νερού, κατά την στιγμή της ρίψης του νερού σε ομάδα διαδηλωτών.

» Ο συνάδελφος την στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο που  επιλέγει από το χειριστή του οχήματος με αποτέλεσμα να απωλέσει την ισορροπία του και να τραυματιστεί στο πόδι, με τις πρώτες (πάντα ανεπίσημες) εκτιμήσεις να τον δείχνουν ιδιαίτερα σοβαρό. Η ΕΦΕ αφού του ευχηθεί περαστικά ελπίζοντας τα αποτελέσματα να δείξουν το ακριβώς αντίθετο από τις πρώτες εκτιμήσεις, δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση στο μέλος της ΕΦΕ και της εξελεγκτικής επιτροπής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL