Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
ΣΥΝΕΚ / Η αλήθεια για τη διακοπή της απεργίας-αποχής και οι συκοφαντίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΕΚ / Η αλήθεια για τη διακοπή της απεργίας-αποχής και οι συκοφαντίες

Εκπαιδευτικοί Εφετείο
(avgi.gr)

Να παραμείνουν συσπειρωμένοι στην ΟΛΜΕ, η οποία ήδη επεξεργάζεται εναλλακτικά σενάρια για την συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ΣΥΝεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ). Με ανακοίνωσή τους, απαντούν στη συκοφαντική δυσφήμηση των μελών τους για δήθεν αντικαταστατικές ενέργειες που ανέτρεψαν τη βούληση του κλάδου, μετά την διακοπή της απεργίας-αποχής αφού το περασμένο Σάββατο η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ υπερψήφισε την πρόταση για συνέχισή της με επαναπροκήρυξη με ποσοστό 54%, που δεν συμπληρώνει τα 2/3 που απαιτούνται.

Όπως διευκρινίζουν, «οι ΣΥΝΕΚ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, όπου συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα, προτείναμε να βγει ένα ενημερωτικό σημείωμα από την ΟΛΜΕ προς τον κλάδο που να εξηγεί και πάλι όλη την αλήθεια για κάθε εναλλακτικό σενάριο και κατόπιν να κληθούν οι συνάδελφοι να αποφασίσουν μέσω των συνελεύσεων πώς θέλουν να προχωρήσουμε. Όπως δηλαδή κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Παρεμβάσεις και ΠΑΜΕ όχι μόνο αρνήθηκαν να ενημερωθεί ο κλάδος αλλά απειλούσαν με καταγγελίες αν βγει το ενημερωτικό, ότι δήθεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε τον κλάδο».

Οι ΣΥΝΕΚ εξηγούν ότι «επί της ουσίας οι εναλλακτικές προτάσεις που υπήρχαν ήταν είτε η επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, είτε η συμπόρευσή μας με τη ΔΟΕ για μπλοκάρισμα της αξιολόγησης εκ των έσω, με την κατάθεση κοινών κειμένων από όλα τα σχολεία στην πλατφόρμα του ΙΕΠ. Οι ΣΥΝΕΚ τάχθηκαν με την δεύτερη εναλλακτική πρώτον γιατί θεωρούμε την συμπόρευση με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες βασικό συστατικό της επιτυχίας του αγώνα, όπως αποδείχτηκε άλλωστε με τις έως τώρα κινήσεις μας,  και δεύτερον γιατί για την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής ισχύουν τα εξής:

- Παράνομη επαναπροκήρυξη μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, θα σήμαινε ότι οι απεργοί σε μία τέτοια περίπτωση πέρα από τις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 56 του ν. 4823/21 και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα θα είχαν πλέον και ποινικές ευθύνες.

- Νόμιμη επαναπροκήρυξη σημαίνει επί της ουσίας πλήρης συμμόρφωση στον αντιεργατικό νόμο Χατζηδάκη (που η ΟΛΜΕ έχει πάρει απόφαση να μην εφαρμόσει) και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, δηλαδή:

α) προσφυγή στον ΟΜΕΔ (ν.4808/21),

β) ορισμός προσωπικού ασφαλείας (ν.4808/21),

γ) ορισμός προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας (ΠΕΕΥ) λόγω απόφασης του πρωτοδικείου που δυστυχώς δεν αναιρέθηκε από το Εφετείο και

δ) αλλαγή των αιτημάτων της απεργίας αποχής (για να μην κριθεί καταχρηστική), που είναι η κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης (4692/20 και 4823/21)».

Ταυτόχρονα, οι ΣΥΝΕΚ υπογραμμίζουν ότι «ο ορισμός προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης λειτουργίας (άρθρο 95, ν.4808/21) σημαίνει ότι η ΟΛΜΕ θα έπρεπε να ορίσει ονομαστικά το 1/3 των υπηρετούντων σε κάθε σχολείο, ως υπεύθυνους εφαρμογής της αξιολόγησης, καθώς μόνο τα 2/3 θα είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Επομένως, ακόμα και αν η ΓΣ Προέδρων αποφάσιζε να επαναπροκηρύξει την απεργία αποχή, με πλήρη υποταγή στο νόμο Χατζηδάκη, το 1/3 των συναδέλφων δεν θα ήταν νομικά καλυμμένοι στο να μην υλοποιήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί απέρριψαν την αξιολόγηση της Κεραμέως συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία αποχή! Η μαζικότητα αυτή επιτεύχθηκε με την λεπτομερή και τεκμηριωμένη ενημέρωση που παρείχε η ΟΛΜΕ σε κάθε βήμα αυτού του αγώνα. Οι ΣΥΝΕΚ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, όπου συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα, προτείναμε να βγει ένα ενημερωτικό σημείωμα από την ΟΛΜΕ προς τον κλάδο που να εξηγεί και πάλι όλη την αλήθεια για κάθε εναλλακτικό σενάριο και κατόπιν να κληθούν οι συνάδελφοι να αποφασίσουν μέσω των συνελεύσεων πώς θέλουν να προχωρήσουμε. Όπως δηλαδή κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Παρεμβάσεις και ΠΑΜΕ όχι μόνο αρνήθηκαν να ενημερωθεί ο κλάδος αλλά απειλούσαν με καταγγελίες αν βγει το ενημερωτικό, ότι δήθεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε τον κλάδο.

Θα μπορούσαμε προφανώς να βγούμε δημόσια και να καταγγείλουμε εμείς αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση απόκρυψης της πραγματικότητας, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της ΟΛΜΕ. Επιλέξαμε να μην το κάνουμε, γιατί δεν θέλαμε  να πλήξουμε την πρωτοφανή ενότητα και συσπείρωση του κλάδου, που με τόσο κόπο επιτεύχθηκε. Για τις ΣΥΝΕΚ πάνω από όλα είναι το συμφέρον του κλάδου και γι’ αυτό δεν μπαίνουμε ποτέ σε ψηφοθηρικά και μικροπαραταξιακά παιχνιδάκια.

Ωστόσο, η προβοκάτσια που επιχειρούν κάποιοι και η συκοφαντική δυσφήμηση των μελών μας για δήθεν αντικαταστατικές ενέργειες που ανέτρεψαν τη βούληση του κλάδου, ξεπερνούν τα όρια της χυδαιότητας και δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες. 

Εξηγούμε λοιπόν:

Επί της ουσίας οι εναλλακτικές προτάσεις που υπήρχαν ήταν είτε η επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, είτε η συμπόρευσή μας με τη ΔΟΕ για μπλοκάρισμα της αξιολόγησης εκ των έσω, με την κατάθεση κοινών κειμένων από όλα τα σχολεία στην πλατφόρμα του ΙΕΠ. Οι ΣΥΝΕΚ τάχθηκαν με την δεύτερη εναλλακτική πρώτον γιατί θεωρούμε την συμπόρευση με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες βασικό συστατικό της επιτυχίας του αγώνα, όπως αποδείχτηκε άλλωστε με τις έως τώρα κινήσεις μας,  και δεύτερον γιατί για την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής ισχύουν τα εξής:

Παράνομη επαναπροκήρυξη μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, θα σήμαινε ότι οι απεργοί σε μία τέτοια περίπτωση πέρα από τις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 56 του ν. 4823/21 και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα θα είχαν πλέον και ποινικές ευθύνες.

Νόμιμη επαναπροκήρυξη σημαίνει επί της ουσίας πλήρης συμμόρφωση στον αντιεργατικό νόμο Χατζηδάκη (που η ΟΛΜΕ έχει πάρει απόφαση να μην εφαρμόσει) και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, δηλαδή: α) προσφυγή στον ΟΜΕΔ (ν.4808/21), β) ορισμός προσωπικού ασφαλείας (ν.4808/21), γ) ορισμός προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας (ΠΕΕΥ) λόγω απόφασης του πρωτοδικείου που δυστυχώς δεν αναιρέθηκε από το Εφετείο και δ) αλλαγή των αιτημάτων της απεργίας αποχής (για να μην κριθεί καταχρηστική), που είναι η κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης (4692/20 και 4823/21).

Ταυτόχρονα, ο ορισμός προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης λειτουργίας (άρθρο 95, ν.4808/21) σημαίνει ότι η ΟΛΜΕ θα έπρεπε να ορίσει ονομαστικά το 1/3 των υπηρετούντων σε κάθε σχολείο, ως υπεύθυνους εφαρμογής της αξιολόγησης, καθώς μόνο τα 2/3 θα είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Επομένως, ακόμα και αν η ΓΣ Προέδρων αποφάσιζε να επαναπροκηρύξει την απεργία αποχή, με πλήρη υποταγή στο νόμο Χατζηδάκη, το 1/3 των συναδέλφων δεν θα ήταν νομικά καλυμμένοι στο να μην υλοποιήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Αυτά όμως Παρεμβάσεις και ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να τα πούμε στον κλάδο. Επέλεξαν να εξαπατήσουν τον κλάδο και να τον οδηγήσουν εν αγνοία του σε μία απόφαση, με ό,τι αυτή συνεπάγεται. Με  όλα τα παραπάνω δεδομένα, οι ΣΥΝΕΚ δήλωσαν και στο ΔΣ της Τρίτης 12/10/21) και στη ΓΣ του Σαββάτου (16/10/21), ότι «δεν συμμορφωνόμαστε στο νόμο Χατζηδάκη, πρέπει να συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση Κεραμέως με άλλα μέσα.  Παρόλα αυτά, αν ο κλάδος αποφασίσει τη συνέχιση της απεργίας αποχής θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις». Η θέση μας ήταν καθαρή και σταθερή από την αρχή ως το τέλος και είναι καταγεγραμμένη και στα πρακτικά του ΔΣ και στα πρακτικά της ΓΣ.

Αντίθετα, κάποιοι δήλωναν στο ΔΣ της Τρίτης ότι η θέση τους είναι «πολιτική ανυπακοή όποια και αν είναι η απόφαση του Εφετείου, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες» (τις οποίες βέβαια απέκρυπταν). Στην εισήγησή τους όμως, δεν έγραψαν τα ίδια… Στις δε συνελεύσεις άλλαξαν τελείως στάση και πρότειναν επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, παρότι γνώριζαν τι ακριβώς συνεπάγεται μία τέτοια απόφαση. Στην ΓΣ των Προέδρων Παρεμβάσεις και ΠΑΜΕ ψήφισαν τελικά την πλήρη συμμόρφωση στο νόμο Χατζηδάκη.

Οι ίδιες παρατάξεις στην ΔΟΕ δεν έθεσαν θέμα επαναπροκήρυξης της απεργίας αποχής, μάλιστα το ένα από τα δύο μέλη των Παρεμβάσεων, προς τιμήν του, ψήφισε το σταμάτημα της απεργίας αποχής και την συνέχιση του αγώνα με άλλο τρόπο. Από την πολιτική ανυπακοή, πέρασαν στην απόλυτη υποταγή! Παραβίασαν την «γραμμή» των ίδιων τους των παρατάξεων που σε όλα τα σωματεία, από τα πρωτοβάθμια  μέχρι και την ΑΔΕΔΥ, είναι η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη στην πράξη. 

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βάφτισαν «συνελεύσεις» συγκεντρώσεις των  30 - 40 ατόμων σε ΕΛΜΕ των 1000-1500 μελών, προκειμένου να περάσουν αποφάσεις που δεν εκπροσωπούν τον κλάδο.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στην ΓΣ των Προέδρων έβαζαν και ξαναέβαζαν το ίδιο πράγμα με διαφορετική διατύπωση σε ψηφοφορία,  μέχρι να περάσει.  Υπήρξε πρόεδρος τους που κατέθεσε 4 διαφορετικές προτάσεις…! (Εμείς δεν θα τον αναφέρουμε ονομαστικά, εκτός εάν προκληθούμε, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι ήταν μεθόδευση της παράταξής του συνολικά και όχι του ιδίου προσωπικά). Και έχουν το θράσος να μιλούν για πραξικόπημα. Πραξικόπημα είναι  να αναδιατυπώνουν τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ τους, προσθέτοντας και αφαιρώντας λέξεις όπως επαναπροκήρυξη/συνέχιση, τυπική/νόμιμη και άλλα πολλά. Πραξικόπημα είναι να ψηφίζουν οι ίδιοι πρόεδροι 3 διαφορετικές προτάσεις και όχι την συγκεκριμένη που είχε η ΕΛΜΕ τους.

Το Προεδρείο της ΓΣ τήρησε στο ακέραιο όλες τις διαδικασίες της συνέλευσης, όπως αυτές προβλέπονται από το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Στην ΓΣ των Προέδρων δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ, με βάση την απόφαση της ΕΛΜΕ τους. Όλοι/ες οι πρόεδροι των ΣΥΝΕΚ ψήφισαν αυτό ακριβώς που τους είχαν εξουσιοδοτήσει οι ΕΛΜΕ τους.

Αυτοί που δημοσίευσαν την ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης, «ξέχασαν» να αναφέρουν ότι η ψηφοφορία αυτή είναι η μία από τις έξι που πραγματοποιήθηκαν. Αυτή τους βόλευε, αυτήν δημοσίευσαν. Ωστόσο, όπως είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά, τέθηκαν σε ψηφοφορία 6 προτάσεις περί επαναπροκήρυξης από 6 διαφορετικές ΕΛΜΕ (Καβάλα, Λάρισα, Περιστέρι, Ε’ Θεσσαλονίκης, Καρδίτσα, Πειραιάς). Η συντριπτική πλειοψηφία των Προέδρων των ΣΥΝΕΚ είχαν εξουσιοδοτηθεί από τις ΕΛΜΕ τους να ψηφίσουν είτε κατά είτε λευκό στην επαναπροκήρυξη της απεργίας, καθώς οι συνελεύσεις τους είχαν αποφασίσει να προχωρήσουμε τον αγώνα με άλλες μορφές αγώνα (δηλαδή την πρόταση των ΣΥΝΕΚ για κατάθεση κοινών κειμένων από όλα τα σχολεία).

Και αυτό έπραξαν, ως όφειλαν, βάσει καταστατικού. Δύο από τους προέδρους μας (Ηράκλειο, Α’ Πέλλας) είχαν εξουσιοδότηση να ψηφίσουν υπέρ της επαναπροκήρυξης της απεργίας αποχής, μόνο εφόσον έχει διασφαλιστεί απόλυτα η νομιμότητά της.

Παρότι στην ΓΣ των Προέδρων εξηγήθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος επαναπροκήρυξης που να διασφαλίζει την νομιμότητα όλων των απεργών, και το Ηράκλειο και η Α’ Πέλλας  μετέφεραν αυτούσια την απόφαση της ΕΛΜΕ τους και ψήφισαν υπέρ στην ψηφοφορία όπου τέθηκε η πρόταση της ΕΛΜΕ Καβάλας που πρότεινε «επαναπροκήρυξης της απεργίας αποχής, μόνο εφόσον έχει διασφαλιστεί απόλυτα η νομιμότητά της». Οι άλλες 5 προτάσεις που τέθηκαν στην συνέχεια ήταν διαφορετικές και δεν είχαν καμία νομιμοποίηση να τις ψηφίσουν. Βέβαια, οι συκοφάντες αποκρύπτουν ότι υπήρξαν 6 ψηφοφορίες και όχι μία, για να μην αποκαλυφθούν τα ψέματά τους …

Είναι θλιβερό, την ώρα που όλος ο κλάδος είναι αγανακτισμένος με τα ψέματα και τις συκοφαντίες της Κεραμέως, κάποιοι που θέλουν να αυτοπαρουσιάζονται ως «αγωνιστική πρωτοπορία» να χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια τακτική… Με την οποία τακτική διαλύουν την ενότητα του κλάδου και οδηγούν τους/τις συναδέλφους στην απογοήτευση και την ματαιότητα.

Καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να απομονώσουν όσους επέλεξαν μεθοδεύσεις που προδίδουν τον όμορφο αγώνα που δώσαμε όλοι και όλες μαζί!

Καλούμε όλους και όλες να παραμείνουν συσπειρωμένοι στην ΟΛΜΕ, η οποία ήδη επεξεργάζεται εναλλακτικά σενάρια για την συνέχιση του αγώνα μας!

Παρά την θλίψη και την απογοήτευση που, ίσως σκοπίμως, προκαλούν  κάποιοι με την πολιτική τους απόφαση να αποπροσανατολίσουν τον κλάδο από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, είναι στο χέρι μας να μην τους κάνουμε τη χάρη και  να παραμείνουμε ενωμένοι/ες! 

Είναι στο χέρι μας να νικήσουμε!

Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ»

ΟΛΜΕ: Θλίψη για την προσπάθεια κάποιων να παραπληροφορήσουν και να διχάσουν τον κλάδο

Να απομονώσουν όσους προσπαθούν να διχάσουν τον κλάδο και να συνεχίσουν με μαζικότητα τον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης καλεί τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, που σε χθεσινή της ανακοίνωση ενημέρωσε ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της θα εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές μορφές συνέχισης του αγώνα. Κάνει λόγο για «ανακρίβειες που διαδίδονται από διάφορους στο διαδίκτυο» και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχτεί τέτοιες προσβολές και ψεύδη, που έχουν προφανή πρόθεση να αποπροσανατολίσουν τους/τις εκπαιδευτικούς από τον μεγαλειώδη αγώνα τους, διαλύοντας την ενότητα και τη συσπείρωση του κλάδου.

Σε ό,τι αφορά όσα διαδραματίστηκαν στην ΓΣ των Προέδρων, η ΟΛΜΕ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σχετικά με τη συνέχιση του αγώνα κατά της αξιολόγησης κατατέθηκαν διάφορες  προτάσεις από 6 διαφορετικές ΕΛΜΕ (Καβάλα, Λάρισα, Περιστέρι, Ε Θεσσαλονίκης, Καρδίτσα, Α’ Πειραιά). Όλες οι προτάσεις αφορούσαν στην επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής αλλά διαφοροποιούντο ως προς τις διαδικασίες υλοποίησής της και οι πρόεδροι κλήθηκαν να ψηφίσουν με βάση την εξουσιοδότηση που είχαν από τις ΕΛΜΕ τους με ανάταση χειρός. Η πρόταση που έλαβε περισσότερες ψήφους μεταξύ αυτών (Α’ Πειραιά) τέθηκε και σε ονομαστική ψηφοφορία, αλλά δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό που προβλέπεται από το καταστατικό.

Όπως προαναφέρθηκε, οι διάφορες προτάσεις που κατατέθηκαν όλες επί της ουσίας μιλούσαν για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και η διαφορά τους αφορούσε στο κατά πόσο θα γινόταν με νόμιμες ή όχι διαδικασίες.

Παράνομη επαναπροκήρυξη μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, θα σήμαινε ότι οι απεργοί σε μία τέτοια περίπτωση πέρα από τις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 56 του ν. 4823 και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα θα είχαν πλέον και ποινικές ευθύνες.

Νόμιμη επαναπροκήρυξη σημαίνει επί της ουσίας πλήρης συμμόρφωση στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (που η ΟΛΜΕ έχει πάρει απόφαση να μην εφαρμόσει) και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, δηλαδή: α) προσφυγή στον ΟΜΕΔ (ν.4808/21), β) ορισμός προσωπικού ασφαλείας (ν.4808/21), γ) ορισμός προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας (λόγω απόφασης του πρωτοδικείου που δεν αναιρέθηκε από το Εφετείο) και δ) αλλαγή των αιτημάτων της απεργίας αποχής (για να μην κριθεί καταχρηστική), που είναι η κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης (4692/20 και 4823/21). Ταυτόχρονα, ο ορισμός προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης λειτουργίας (άρθρο 95, ν.4808/21) σημαίνει ότι οι ΕΛΜΕ θα έπρεπε υποχρεωτικά να ορίσουν ονομαστικά το 1/3 των υπηρετούντων σε κάθε σχολείο, ως υπεύθυνους εφαρμογής της αξιολόγησης, καθώς μόνο τα 2/3 θα είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Επομένως, ακόμα και αν η ΓΣ Προέδρων αποφάσιζε να επαναπροκηρύξει την απεργία αποχή με όσα προβλέπονται από το νόμο, το 1/3 των συναδέλφων δεν θα ήταν νομικά καλυμμένο στο να μην υλοποιήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Ως εκ τούτου, με απόφαση των ΓΣ των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, ο αγώνας κατά της αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823/21 θα συνεχιστεί με άλλα μέσα και όχι με τη συνέχιση της απεργίας αποχής.

Διευκρινίζουμε ότι με την επίσημη λήξη της απεργίας αποχής ακυρώνονται αυτόματα οι δηλώσεις που είχαν κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου. Δεν απαιτείται η απόσυρση της παλιάς δήλωσης ούτε η  κατάθεση νέας.

Όσο για τις ανακρίβειες που διαδίδονται από διάφορους στο διαδίκτυο, δηλώνουμε εμφατικά και σε όλους τους τόνους ότι στην ΓΣ ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό, όπως πάντα. Η προσπάθεια κάποιων να παραπληροφορήσουν τον κλάδο και να τον διχάσουν σε τόσο κρίσιμες στιγμές μόνο θλίψη προκαλεί. Η προφανής πρόθεση όλων αυτών να αποπροσανατολίσουν τους/τις εκπαιδευτικούς από τον μεγαλειώδη αγώνα τους, διαλύοντας την ενότητα και τη συσπείρωση του κλάδου.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι δεν θα ανεχτεί τέτοιες προσβολές και τέτοια ψεύδη!

Ο αγώνας κατά της αξιολόγησης αλλά και κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του ΥΠΑΙΘ θα συνεχιστεί ανυποχώρητα με όλους τους πρόσφορους τρόπους και πάντα σε συνεργασία με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Καλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν όσους προσπαθούν να διχάσουν τον κλάδο και να συνεχίσουν με μαζικότητα τον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης!»
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL