Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Προσφυγή Κούρτοβικ στον υπουργό Δικαιοσύνης που δηλώνει αναρμόδιος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Προσφυγή Κούρτοβικ στον υπουργό Δικαιοσύνης που δηλώνει αναρμόδιος

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα που διανύει σήμερα την 54η μέρα απεργίας πείνας και 8η μέρα δίψας, Ιωάννα Κορτοβικ κατέθεσε αίτημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ώστε να παρέμβει ο ίδιος και να δοθεί λύση έστω και τελευταία στιγμή στο αδιέξοδο. Ο υπουργός δήλωσε σύμφωνα πηγές ότι πλέον δεν έχει πλέον την αρμοδιότητα.

Η Γ. Κούρτοβικ επικαλούμενη το άρθρο 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν.  2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνουν ότι μετά τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μόνος αρμόδιος είναι πια ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL