Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.9°C18.0°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C18.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.7°C
2 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
12.3°C12.4°C
1 BF 90%
Κορωνοϊός / «Κλήρωσε» για Γυμνάσια και Λύκεια - Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / «Κλήρωσε» για Γυμνάσια και Λύκεια - Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου

Γυμνάσιο Λύκειο
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Θετική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των ειδικών για επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δια ζώσης μαθήματα

Στη συνεδρίαση της, στην οποία συμμετείχε η υπουργός Παιδείας, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αποφάσισε να εισηγηθεί άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στα επιδημιολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επιστήμονες ωστόσο προτείνουν στις «κόκκινες» περιοχές να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.

Πάντως, δεν φαίνεται στην εισήγηση να περιλαμβάνεται και το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

Σε ό,τι αφορά το κυνήγι και το ψάρεμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστήμονες προσανατολίζονται να προτείνουν να επιτραπούν από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Ερωτηματικό παραμένει αν την ίδια ημέρα θα ανοίξουν και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

«Με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις ανάγκες της κοινωνίας, ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία», είχε εκτιμήσει το πρωί ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Το άνοιγμα της αγοράς πήρε τη θέση του ανοίγματος των σχολείων, για να πάρει σε λίγο καιρό σειρά και η εστίαση» υποστήριξε. «Τα νούμερα διορθώνονται βασανιστικά αργά», είπε και χαρακτήρισε «τολμηρό βήμα» το άνοιγμα της αγοράς, τόσο για την επιτροπή, όσο και για την κυβέρνηση.

Για την επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ είχε μιλήσει στο Open TV ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αναφέροντας ότι θα ζητηθεί να ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και να δοθεί η άδεια στους λαχειοπώλες να βγουν ξανά στους δρόμους. 

Πάντως, ο Ν. Παπαθανάσης δεν άφησε κανένα περιθώριο για άμεση επανεκκίνηση της εστίασης. «Δεν βλέπουμε καθόλου κοντά το άνοιγμά της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας επίσης στο Open TV, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης. «Προχωράμε με μικρά βήματα, ανοίγοντας σιγά σιγά δραστηριότητες». 

Πάντως, ο Αθ. Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάμε σε μεγάλο άνοιγμα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και παρέπεμψε για περισσότερα στην επόμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων στις 29 Ιανουαρίου. 

«Θα πρέπει να κάνουμε άλλη μια βδομάδα υπομονή για περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου, των χιονοδρομικών κέντρων και της άρσης απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό» ανέφερε ο Ν. Παπαθανάσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL