Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Εμβόλιο Pfizer / Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στη Βρετανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο Pfizer / Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στη Βρετανία

Pfizer

Το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού έλαβε σήμερα έγκριση για χρήση στη Βρετανία και η χορήγησή του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά της Covid-19 εδώ σ' αυτή τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στο Sky News κάνοντας λόγο για «φανταστικά νέα».

«Για ιστορική στιγμή στη μάχη κατά της Covid-19» μίλησε ο επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Τις επόμενες ημέρες, όπως είπε, θα φτάσουν στη Βρετανία οι πρώτες δόσεις του εμβολίου. Η χώρα έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις για το 2020 και το 2021. «Αναμένουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία θα μειώσει τον αριθμό των νοσηλειών ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου», σημείωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν.

Η Βρετανία γίνεται έτσι η πρώτη χώρα σε όλο τον κόσμο που δίνει «πράσινο φως» σε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε  πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου την αξιολόγηση του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Σημείωσε ακόμη ότι αναμένεται να ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL