Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Κορωνοϊός / Χριστούγεννα με κλειστά εστιατόρια το επικρατέστερο σενάριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Χριστούγεννα με κλειστά εστιατόρια το επικρατέστερο σενάριο

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

O αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στο ΕΣΥ, που απεικονίζεται στις νοσηλείες των ασθενών και στους διασωληνωμένους θα κρίνουν το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη το επικρατέστερο σενάριο είναι να παραμείνει «απαγορευτικό» μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου με μοναδική εξαίρεση, ίσως, τα σχολεία.

Το πιο δύσκολο ζήτημα είναι το τι θα γίνει με την εστίαση.

Παρά τα σενάρια που έκαναν λόγο για  επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ κοντά στις 20 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή πριν από τα Χριστούγεννα, η προοπτική αυτή δεν φαίνεται να προκρίνεται.

Όπως ανέφερε το Mega, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος το σενάριο να μην ανοίξει καθόλου η εστίαση τις ημέρες των εορτών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καθώς η ζημιά που έχουν υποστεί είναι βαρύτατη.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα που δεν αναμένεται να ανοίξουν, αλλά τα καφέ και τα εστιατόρια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη RealNews πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει συνωστισμός, πολύ περισσότερο σε κλειστούς χώρους, αλλά ούτε και σε εξωτερικούς».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξέφρασε το πρωί την εκτίμηση ότι η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας θα πραγματοποιηθεί  πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL