Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Κορωνοϊός / Τι δείχνουν τα λύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Τι δείχνουν τα λύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη lockdown κορωνοϊός
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος. Μιλώντας στο MEGA, είπε ότι έρχονται κάποια πρώτα θετικά μηνύματα από τις μετρήσεις στα λύματα για την συγκέντρωση κορονωϊού στις δύο μεγάλες πόλεις.

Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο της συγκροτημένης προσπάθειας τόσο του ΕΚΠΑ όσο και του ΑΠΘ με καθημερινές μετρήσεις του ιού στα λύματα, οι ειδικοί επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι εδώ και μια εβδομάδα υπάρχει μια μείωση στον αριθμό του ιικού φορτίου.

Παράλληλα, ο Αθ. Δημόπουλος σημείωσε ότι διαφαίνεται μια αναστολή αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. «Δυστυχώς βλέπουμε ότι σε περιφέρειες στην επαρχία αυτό δεν διαπιστώνεται στον ίδιο βαθμό. Ίσως εκεί τα μέτρα να μην εφαρμόζονται τόσο σχολαστικά» σχολίασε.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ διευκρίνισε ωστόσο πως οποιαδήποτε μείωση των κρουσμάτων θα έχει «αντανάκλαση» στους νοσηλευόμενους ασθενείς μετά από αρκετές ημέρες. Ακόμη περισσότερες μέρες θα χρειαστούν – όπως είπε – για να φανεί μείωση στον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε ΜΕΘ. «μπορεί να έχουμε ένα παράδοξο φαινόμενο να μειώνονται τα κρούσματα και να αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι για μερικές ημέρες», ανέφερε.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του πρύτανη του ΕΚΠΑ, ο οποίος αναφέρεται στις μετρήσεις στα λύματα στο 1,18':

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL