Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C27.3°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.3°C26.4°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
26 °C
26.0°C32.6°C
2 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.8°C31.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
2 BF 50%
Lockdown / Ανοιχτό ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21:00 και περιορισμού στα sms
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Ανοιχτό ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21:00 και περιορισμού στα sms

αστυνομία έλεγχοι βράδυ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 21:00 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης σημειώνοντας ότι «θα περιμένουμε. Σε μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση πολλά μπορεί να συμβούν. Αν κριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες και το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ λοιπόν να το αποκλείσω».

Ο ίδιος μιλώντας στο Mega, πρόσθσε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που μπορεί να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, όπως έγινε για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι την απαγόρευση της κυκλοφορίας «από κάποια στιγμή το βράδυ» είχε προαναγγείλει ο Βασίλης Κικίλιας.

https://www.youtube.com/watch?v=swmzfJkTvjo

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να μπει όριο στα sms για την κατ' εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «από τη στιγμή που υπάρχει κατάχρηση του μέτρου αυτού, σαφώς μπορεί να μπει και περιορισμός. Δεν μπορεί να μετακινούμαστε με τον τρόπο που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα».

Ωστόσο, το επιτελικό αλαλούμ σε σχέση με τον «κόφτη» στα sms ξεκίνησε τη Δευτέρα, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας δήλωσε ότι την Κυριακή το βράδυ στάλθηκαν 1 εκατ. SMS για άθληση στο 13033 εμφανίζοντας τους πολίτες έτοιμους για τους... Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για «προσπάθεια καταστρατήγησης των μέτρων».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, από την άλλη, με χθεσινές του δηλώσεις άδειασε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δηλώνοντας ότι «βλέπουμε μόνο το σύνολο των μηνυμάτων και δεν κοιτάμε τις κατηγορίες» , καθότι «δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL