Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
ΑΣΟΕΕ / Τραμπουκισμός σε βάρος του πρύτανη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΣΟΕΕ / Τραμπουκισμός σε βάρος του πρύτανη

Πρύτανες ΑΣΟΕΕ με ταμπέλα στο λαιμό
(ATHENS.INDYMEDIA.ORG)

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου από την εισβολή αγνώστων στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη φωτογραφία φαίνεται ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ περικυκλωμένος, ενώ έχει στον λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

«Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο» γράφουν στην ανακοίνωσή τους οι δράστες της επίθεσης. «Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μία δράση στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης για έναν Οκτώβρη υπεράσπισης των καταλήψεων» αναφέρουν παράλληλα.

Μία κίνηση ωστόσο που υπονομεύει το φοιτητικό κίνημα και την προάσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Έντονη ήταν η αντίδραση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη.

Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες.

Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν.

Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει» επισημαίνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

https://www.facebook.com/chrisochoidis/posts/10158732869222954

«Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια» σημειώνει από την πλευρά της η Ν. Κεραμέως και προσθέτει:

«Η κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας.

Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη.

Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο».

«Πρακτικές που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις αθλιότητες που διέπραξε ομάδα αυτόκλητων "τιμωρών", σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών» αναφέρει η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας δεν καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς και σε διαπόμπευση προσώπων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αλίμονο! Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του '60.

Η νεολαία δυναμώνει τους αγώνες της απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει τα μορφωτικά και εργασιακά της δικαιώματα.

Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους» καταλήγει η ΕΠΕΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL