Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Κορωνοϊός / 15 κρούσματα στο προσωπικό, 4 σε ασθενείς στον «Άγιο Σάββα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / 15 κρούσματα στο προσωπικό, 4 σε ασθενείς στον «Άγιο Σάββα»

Αγιος Σάββας νοσκομειο
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Επιβεβαιώνεται η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας». Συνολικά έχουν διαπιστωθεί 15 κρούσματα στο προσωπικό και 4 σε νοσηλευόμενους ασθενείς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, μετά την ιχνηλάτηση που ακολούθησε τον εντοπισμό 3 γιατρών θετικών στον ιό από τη Β’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία όπως αναφέρουν, παραμένουν κατ' οίκον, ενώ για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό. Οι 4 ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Παράλληλα, έγινε απολύμανση των χώρων στη Β’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική και στην Γ2 Ορθοπεδική Κλινική. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας, η Γ2 Ορθοπεδική Κλινική συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, ενώ η Β’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα. Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική.

Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι χημειοθεραπείες όλων των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, ενώ σημειώνουν ότι από σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου (σύνολο 1.200 άτομα).

Κ. Καταραχιάς: Κάθε εβδομάδα είναι χειρότερα τα πράγματα

Σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση στον «Άγιο Σάββα» έκανε Στο Κόκκινο ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κώστας Καταραχιάς. «Εδώ και ένα μήνα έχουμε ξεπεράσει τα 30 κρούσματα. 10 ασθενείς βρέθηκαν θετικοί και ένας μάλιστα έχει πεθάνει. Φωνάζουμε ότι πρέπει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση, αλλά κάθε εβδομάδα είναι χειρότερα τα πράγματα» υπογράμμισε.

Ο Κ. Καταραχιάς αποκάλυψε μάλιστα ότι η διοίκηση επιχειρεί να ρίξει το πρόβλημα στους εργαζόμενους, κάνοντας ΕΔΕ σε βάρος τους ισχυριζόμενη ότι αυτοί δεν τηρούν τα μέτρα. Όπως είπε, ωστόσο, ενώ εντοπίζονται κρούσματα δεν βάζουν σε καραντίνα όλο το προσωπικό που εργάζεται σε συγκεκριμένους χώρους, αλλά την περιορίζουν σε όσους είναι στην ίδια βάρδια. «Είναι εγκληματική η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» τόνισε ζητώντας να ανασταλεί η τακτική λειτουργία του νοσοκομείου και το προσωπικό να εξετάζεται κάθε εβδομάδα.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη κινητοποίηση στον «Άγιο Σάββα», με το σύνολο του προσωπικού να κατεβαίνει στο προαύλιο. Λίγο αργότερα οι «πηγές του υπουργείου Υγείας» επιβεβαίωναν την τραγική κατάσταση στο ογκολογικό νοσοκομείο.

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν γίνονται τακτικά τεστ στα αντικαρκινικά νοσοκομείο

Το θέμα της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού στον «Άγιο Σάββα» είχε αποκαλύψει σήμερα το πρωί η ΠΟΕΔΗΝ, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για το νοσοκομείο. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, το πρωί 8 γιατροί ήταν θετικοί στον ιό, ενώ μετά την ιχνηλάτηση τα κρούσματα ανέβηκαν σε πάνω από 15. Μάλιστα, όπως ανέφερε πρόκειται για γιατρούς σε νευραλγικά τμήματα, όπως το ακτινοθεραπευτικό, το καρδιολογικό, το ορθοπεδικό, με αποτέλεσμα τα τμήματα να ετοιμάζονται να κλείσουν.

Ο Μ. Γιαννάκος κατήγγειλε ότι στα αντικαρκινικά νοσοκομεία δεν γίνονται τακτικά τεστ ούτε στο προσωπικό, ούτε και στους ασθενείς με μακροχρόνιες νοσηλείες, οι οποίοι θα πρέπει να ελέγχονται κάθε 7 ημέρες. Πρόβλημα υπάρχει ακόμη και στο ότι δεν γίνεται εργαστηριακός έλεγχος στους συνοδούς.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL