Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Συγκοινωνίες / Η Αθήνα δεν έχει αρκετά λεωφορεία, αλλά θα πάρει... μεταχειρισμένα ΚΤΕΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκοινωνίες / Η Αθήνα δεν έχει αρκετά λεωφορεία, αλλά θα πάρει... μεταχειρισμένα ΚΤΕΛ

ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΤΕΛ
EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Σε ιδιώτες των ΚΤΕΛ 200 περιφερειακά δρομολόγια στην Αττική, με το κράτος να πληρώνει εκατομμύρια για προσωρινή μίσθωση μεταχειρισμένων οχημάτων.

Με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής επανήλθε στην μεθόδευση αλλαγής της αναλογίας «αστικών» λεωφορείων και ΚΤΕΛ στην κάλυψη των δρομολογίων στην Αττική.

Όπως υποστήριξε ο κ. Καραμανλής, από τα 800 λεωφορεία σε κυκλοφορία που παρέλαβε η νυν ηγεσία των Μεταφορών, πλέον κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 1.050 λεωφορεία. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι ο μέσος όρος ηλικίας των συγκεκριμένων οχημάτων είναι μεγάλος, καθώς ξεπερνά τα 16 χρόνια, ενώ και το προσωπικό που τα στελεχώνει χρειάζεται ενίσχυση, προαναγγέλλοντας μάλιστα προσλήψεις ως το τέλος του έτους.

Αντί ωστόσο να αναφερθεί σε ενίσχυση και ανανέωση του στόλου των λεωφορείων της ΟΣΥ, ο κ. Καραμανλής αντίθετα επανέλάβε ότι δρομολογείται η προσθήκη εντός του τρέχοντος έτους 300 οχημάτων στον στόλο των ΚΤΕΛ -και μάλιστα μεταχειρισμένων «ηλικίας κάτω της δεκαετίας»! Η προμήθειά του θα γίνει με leasing, κατά τον ίδιο. Όπως έγραψε προ ημερών η Αυγή, θα δαπανηθούν 50 εκατ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία για την προσωρινή μίσθωση από ιδιωτικές εταιρείες οχημάτων δεκαετίας που θα συντηρούν οι τεχνικοί της ΟΣΥ.

Όπως είπε, τις επόμενες εβδομάδες και ως τις αρχές Οκτωβρίου τα ΚΤΕΛ θα είναι αυτά που θα αναλάβουν 200 περιφερειακά δρομολόγια στην Αττική...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL