Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανδρέας Νεφελούδης: Στο στόχαστρο οι μισθοί στον τουρισμό

Σχεδόν 300.000 εργαζόμενοι στα τουριστικά επαγγέλματα απειλούνται με μειώσεις μισθών αν εφαρμοστούν οι εξαιρέσεις που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Σχεδόν 300.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό θα έχουν σημαντικό πρόβλημα στις αμοιβές τους αν εφαρμοστούν οι "εξαιρέσεις" των κλαδικών συμβάσεων όπως προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε χθες μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Ο Α. Νεφελούδης αναφέρθηκε γενικότερα στις δυσμενείς επιπτώσεις των διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου εις βάρος των εργαζόμενων ειδικότερα του τουρισμού και του επισιτισμού αλλά και γενικότερα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το λεγόμενο αναπτυξιακό έχει να κάνει με ρουσφέτια και γραμμάτια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και όχι με επενδύσεις.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, "οι επιχειρήσεις μπορούν να επικαλεστούν έναν αρνητικό ισολογισμό με κάποιες μικρές ζημιές ώστε να μην εφαρμόζουν την κλαδική σύμβαση ή οποιαδήποτε άλλη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την αιτιολογία του προβλήματος βιωσιμότητας και με τις 'πλάτες' του υπουργείου Εργασίας" προσθέτοντας "έχουν περάσει στον δήθεν αναπτυξιακό μια σειρά από ρυθμίσεις ιδιαίτερα προβληματικές, που αφορούν π.χ. ακόμα και τους επιχειρηματίες των καζίνο που οφείλουν. Έχουν καταργήσει την ανάκληση της άδειάς τους σε περίπτωση οφειλών, κάτι που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ". Επίσης, ο Αν. Νεφελούδης σημείωσε ότι το σοβαρό πρόβλημα είναι ότι "αυτοί οι νόμοι πλέον είναι για την εξόφληση γραμματειών από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Είναι δηλαδή ρουσφέτια".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο