Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Πρεμιέρα απόψε στο Φεστιβάλ Βενετίας με τον "Πρώτο άνθρωπο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρεμιέρα απόψε στο Φεστιβάλ Βενετίας με τον "Πρώτο άνθρωπο"

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ υποδύεται τον Νιλ Αρμστρονγκ, τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, στην ταινία "First man" του Ντάμιεν Σαζέλ

Με την ταινία "First Man" του σκηνοθέτη Ντάμιεν Σαζέλ, του οποίου το "La La Land" απέσπασε έξι Όσκαρ το 2017, ξεκινά απόψε το βράδυ στο Λίντο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Το "First Man" βασίζεται στο βιβλίο του Τζέιμς Χάνσεν «First Man: A Life of Neil A. Armstrong», το οποίο έχει διασκευαστεί για τη μεγάλη οθόνη από τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο του «Spotlight» Τζος Σίνγκερ.

Παρακολουθεί την πορεία του Αμερικανού αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA και το διαστημικό της πρόγραμμα ήταν σε εντατική προετοιμασία για την πρώτη αποστολή...

"Είναι ένα έργο προσωπικό, πρωτότυπο, συναρπαστικό, που εκπλήσσει ευχάριστα και που ταυτόχρονα επιβεβαιώνει το μεγάλο ταλέντο ενός από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες" λέει ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπέρα".

Στη Βενετία θα είναι και ο Γιώργος Λάνθιμος, με τη νέα του ταινία «The Favourite» (το σενάριο υπογράφουν οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα). Πρόκειται για ταινία εποχής, που παρακολουθεί τις σχέσεις ανάμεσα στην εύθραυστη βασίλισσα Άννα και τις δύο γυναίκες που ανταγωνίζονται μέχρι τέλους για την εύνοιά της στις αρχές του 18ου αιώνα. Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν στους βασικούς ρόλους της ταινίας, που είναι προγραμματισμένη να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου.

Ο Αλφόνσο Κουαρόν θα παρουσιάσει το ασπρόμαυρο «Roma», ενώ οι αδελφοί Κοέν συμμετέχουν με το «The ballad of Buster Scruggs», ένα σπονδυλωτό φιλμ που ξεκίνησε ως μίνι σειρά για το Netflix για να εξελιχθεί σε ταινία.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο, θα διαγωνιστεί με ένα ριμέικ του εμβληματικού «Suspiria» του Ντάριο Αρτζέντο, ενώ ο Ούγγρος Λάζλο Νέμεθ, μετά τον «Γιο του Σαούλ», έρχεται στη Βενετία με μια ταινία εποχής, που τοποθετείται στη Βουδαπέστη, στο ξεκίνημα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις ταινίες εκτός συναγωνισμού, τέλος, ξεχωρίζουμε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Κούπερ «Α star is born», με πρωταγωνίστρια τη Lady Gaga, αλλά κυρίως το “πολύπαθο” φιλμ του Όρσον Γουέλς “Η άλλη πλευρά του ανέμου” που είχε μείνει ημιτελές και ολοκληρώθηκε από τους συνεργάτες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL