Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
"Ο Μάικλ Μουρ στη Χώρα του Τραμπ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ο Μάικλ Μουρ στη Χώρα του Τραμπ"

Την ταινία του "Ο Μάικλ Μουρ στη Χώρα του Τραμπ", βασισμένη στον θεατρικό μονόλογο "October Surprise", παρουσίασε ο βραβευμένος σκηνοθέτης τρεις εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Την ώρα που οι περισσότεροι σταρ του Χόλιγουντ τάσσονται στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, ο Μάικλ Μουρ παρουσίασε σε κινηματογράφο του Μανχάταν την ταινία του, η πρώτη προβολή της οποίας ήταν δωρεάν για το κοινό. Από χθες το φιλμ προβάλλεται σε πολλούς κινηματογράφους στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη.

Για ταινία που “βουτάει σε εχθρικό έδαφος” έκανε λόγο το κείμενο παρουσίασής της: "Ελάτε να δείτε την ταινία που οι Ρεπουμπλικανοί του Οχάιο προσπάθησαν να σταματήσουν", καθώς, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Μουρ, η διεύθυνση θεάτρου στο Οχάιο του απαγόρευσε να “ανεβάσει” τον θεατρικό μονόλογο στον οποίο βασίζεται η ταινία, με την αιτιολογία ότι η υπόθεση ήταν πολύ "επιθετική".

Η διευθύντρια του θεάτρου διευκρίνισε ότι οι αντιρρήσεις δεν αφορούσαν τον ενδεχόμενο "επιθετικό" χαρακτήρα του θεάματος, αλλά το γεγονός ότι από την υποβολή τού αιτήματος του σκηνοθέτη μέχρι την παρουσίαση του έργου το χρονικό περιθώριο ήταν περιορισμένο. Σε άλλες δηλώσεις της, η υπεύθυνη ανέφερε ότι η διεύθυνση ανησυχούσε για την πιθανότητα να σημειωθούν επεισόδια εντός ή εκτός του θεάτρου κατά τη διάρκεια της παράστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL