Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Εκπαιδεύοντας κινηματογραφικά βρέφη και παιδιά / Εκπαιδεύοντας κινηματογραφικά βρέφη και παιδιά: Σινεφίλ... από κούνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκπαιδεύοντας κινηματογραφικά βρέφη και παιδιά / Εκπαιδεύοντας κινηματογραφικά βρέφη και παιδιά: Σινεφίλ... από κούνια

Προβολές ειδικά σχεδιασμένες για βρέφη και μωρά, ζωντανή μεταγλώττιση παρουσία ηθοποιών, αλλά και μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS και μαθητές από τους ακριτικούς Αρκιούς και τα Πράμαντα Ιωαννίνων, περιλαμβάνει το φετινό 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, που επιστρέφει, πιο πλούσιο και διευρυμένο, από τις 18 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τον κινηματογράφο “Δαναό”.

Με στόχο να προσφέρει διασκέδαση, δημιουργικότητα, επικοινωνία αλλά και εκπαίδευση, το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως και τις 24 Νοεμβρίου, αναμένεται να εξελιχθεί σε μια διοργάνωση - γιορτή για όλα τα παιδιά.

Η ταινία «Μπίντι» της Φρεντερίκε Μίγκομ θα κάνει την κινηματογραφική της πρεμιέρα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ αλλά και στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη. Μάλιστα τα παιδιά του Χωριού θα μπορούν να παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες προβολές και δραστηριότητες, αλλά και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά περισσότερα για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και πώς μπορούν να συμβάλουν και οι ίδιοι σε αυτό.

«Κάνοντας την πρεμιέρα μας στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη και φιλοξενώντας μαθητές από τους Αρκιούς και τα Πράμαντα Ιωαννίνων, τονίζουμε την επιλογή μας να γίνουν το παιδικό περιεχόμενο και η εμπειρία του Φεστιβάλ προσβάσιμα σε όσο περισσότερα παιδιά είναι δυνατόν» υπογραμμίζει η πρόεδρος του Φεστιβάλ Αμάντα Λιβανού. «Φέτος, εκτός των άλλων, παρουσιάζουμε ένα τολμηρό πρόγραμμα για παιδιά από 13 ετών προτρέποντας τους γονείς των εφήβων να το παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους. Το πρόγραμμα Teen Spirit μιλάει στη γλώσσα των νέων θίγοντας θέματα που δεν συζητιούνται εύκολα στο οικογενειακό τραπέζι», λέει η διευθύντρια του Φεστιβάλ Καλλιόπη Χαραλάμπους - Κριέφ.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

Οι νέοι γονείς συχνά αναρωτούνται πόσων ετών πρέπει να είναι ένα παιδί για να δει την πρώτη του ταινία. Το Φεστιβάλ φέτος, προσφέρει την πρώτη κινηματογραφική εμπειρία σε βρέφη, μωρά και παιδιά έως τριών ετών μέσα από προβολές ειδικά σχεδιασμένες γι’ αυτές τις ηλικίες. Με φόντο ένα πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων σύντομης διάρκειας, τα μωρά θα μπορούν να μπουσουλήσουν, να περπατήσουν ή να τρέξουν σε μια διαμορφωμένη αίθουσα με μαλακές επιφάνειες, φιλικό φωτισμό και χαμηλό ήχο, Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου 1 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στην Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος, το Σάββατο 23/11 στις 12.30 μ.μ. θα υπάρχει ζωντανή μεταγλώττιση, παρουσία ηθοποιών επί σκηνής, προκειμένου να μεταγλωττίζουν ζωντανά ταινίες μικρού μήκους για παιδιά που δεν διαβάζουν ακόμα υπότιτλους.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιερώματα στην Ισότητα των Φύλων αλλά και το «Animanimals», το αγαπημένο και δημοφιλές πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους για παιδιά από τριών ετών με την υπογραφή της Γιούλια Όκερ, μιας από τις πιο αναγνωρισμένες δημιουργούς ταινιών για μικρά παιδιά με ήρωες φανταστικά ζώα σε απολαυστικές περιπέτειες που θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 15:45 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 15:15 (Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος)

Το Σάββατο 23 /11 στις 19:30 θα παρουσιαστεί κι ένα επιλεγμένο πρόγραμμα με ταινίες μικρού μήκους για παιδιά από 12 ετών και τίτλο «Στερεότυπα, αφιέρωμα στην ισότητα των φύλων» , όπου νέα κορίτσια από τη Σκανδιναβία ως το Ισραήλ υψώνουν ανάστημα στην κοινωνία που προσπαθεί, αλλά τελικά δεν τα καταφέρνει, να καταπιέσει τα όνειρα και τις επιθυμίες τους. Η προβολή είναι δωρεάν.

Ο κινηματογράφος “Δαναός”, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 12:00 υποδέχεται γονείς με μωρά στην αγκαλιά που μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία “Ο Πύργος του Ντάουντον” σε μια αίθουσα όπου επιτρέπονται τα καροτσάκια, τα καθισματάκια μωρών και οι μετακινήσεις.

Από το φεστιβάλ δεν απουσιάζουν και φιλικές προβολές όσον αφορά παιδιά στο φάσμα του αυτισμού , με ειδικό φωτισμό και ήχο, ικανοποιητική απόσταση μεταξύ των θεατών και διαθέσιμο εικονογραφημένο εκπαιδευτικό υλικό.

Τέλος, στο Φουαγιέ της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου περιμένει τα παιδιά ένα ειδικά διαμορφωμένο playroom όπου θα μπορούν να παίξουν με εφαρμογές εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε tablets, αλλά και με τη διαδραστική εγκατάσταση «Building Hope» του διεθνούς φήμης εικαστικού Μαρκ Χατζηπατέρα, δημιουργώντας κατασκευές με χρωματιστά μαξιλάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL