Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόταση Youtube: Carl Clauberg - Notorious Nazi Doctor

Οι γυναίκες του Μπλοκ 10 χρησιμοποιήθηκαν από τον Καρλ Κλάουμπεργκ ως πειραματόζωα όχι μόνο σε επώδυνα πειράματα στείρωσης. Όσες επιβίωναν τις κρατούσαν ζωντανές, αφενός για να παρακολουθούνται η εξέλιξη και οι συνέπειες της έρευνας και αφετέρου για να χρησιμοποιηθούν οι ανθεκτικότεροι, αλλά ήδη καταπονεμένοι οργανισμοί τους σε σειρές και άλλων πειραματικών σκοπών.

Μικροβιολογικά, γενετικά, ψυχιατρικά, βιοχημικά, φαρμακευτικά προγράμματα, η διοχέτευση στρεπτοκοκκικών βακτηρίων, δοκιμές εμβολίων καθώς και της συμβατότητας διαφορετικών ομάδων αίματος κ.ά. εφαρμόστηκαν στις αιχμάλωτες σε αγαστή συνεργασία του Ινστιτούτου Υγιεινής των Ες-Ες με τις εταιρείες. Η Έλι Μπέσερ δέχθηκε 156 τσιμπήματα σύριγγας στο στήθος και στην πλάτη της και, αφού την άφησαν για αποθεραπεία τέσσερις εβδομάδες, μετά δέχθηκε εκατοντάδες ενέσεις, όπως επιβεβαιώνει η συγκρατούμενή της Γκέρντα Μιούλερ. Ήταν μία από τις πολλές γυναίκες που έστελνε ο Κλάουμπεργκ στον Χανς Μιουνχ.

Ας σημειωθεί ότι η Siemens και η IG Farben-Bayer διατηρούσαν εργοστασιακές μονάδες μέσα στον χώρο του Άουσβιτς. Η τελευταία, εκτός από το μεγάλο εύρος βιοχημικών πειραμάτων που πραγματοποιούσε στο στρατόπεδο, διέθεσε το αέριο Zyclon B με το οποίο εκτελέστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων στα κρεματόρια. Στο παρακάτω σύντομο βίντεο μπορείτε να δείτε κάποιες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο γιατρό:

 

https://www.youtube.com/watch?v=do2QsgtzH_Q

 

Έφη Ασημακοπούλου

Ιστορικός των Επιστημών

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θα παραιτηθεί κάποιος;

Η δημόσια σουηδική τηλεόραση έδειχνε χθες στα απογευματινά της δελτία εικόνες από τα αεροδρόμια, όπου ταξιδιώτες έβλεπαν τις πτήσεις τους προς Ελλάδα να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται χωρίς να δίνεται νέα ώρα αναχώρησης. Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας κάλεσε χθες τους Σουηδούς πολίτες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ξανασκεφτούν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις