Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Δέσμευση Β. Αποστόλου / Δέσμευση Β. Αποστόλου: Τέλος ο φόρος στο κρασί έως το τέλος του έτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δέσμευση Β. Αποστόλου / Δέσμευση Β. Αποστόλου: Τέλος ο φόρος στο κρασί έως το τέλος του έτους

Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί έως το τέλους του έτους, καθώς και την άμεση προώθηση έργων αγροτικής οδοποιίας ύψους σχεδόν 40 εκατ. ευρώ από τις Περιφέρειες, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Καβάλα και Δράμα.

Όπως επισήμανε μιλώντας χθες στην ημερίδα της Ένωσης Οινοποιών Δράμας, μέσα στις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες και πιέσεις που περνάει η χώρα μας “επιβάλαμε έναν φόρο στο κρασί ο οποίος σύντομα, δηλαδή πριν από το κλείσιμο της χρονιάς, θα καταργηθεί, μετά τη συνεννόηση και τη διαβεβαίωση που έχουμε από το υπουργείο Οικονομικών”.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση που είχε στην Καβάλα με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς και τοπικούς βουλευτές, ο υπουργός έδωσε το “πράσινο φως” για την προκήρυξη του μέτρου “Αγροτική Οδοποιία” από τις Περιφέρειες της χώρας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 39,6 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε, ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο και οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές διαδικασίες και πλέον οι Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης των Περιφερειών της χώρας μπορούν να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση προσκλήσεων για το μέτρο. Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο μέτρο δημόσιου χαρακτήρα για το οποίο θα εκδοθούν προσκλήσεις από τις Περιφέρειες και θα συμβάλλει στην επέκταση - βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL