Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Την επιστροφή της διαπίστευσης στον δημοσιογράφο του CNN αποφάσισε δικαστήριο στις ΗΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την επιστροφή της διαπίστευσης στον δημοσιογράφο του CNN αποφάσισε δικαστήριο στις ΗΠΑ

Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον αποφάσισε ότι ο Λευκός Οίκος πρέπει να επαναφέρει τη διαπίστευση του δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, την οποία είχε αφαιρέσει έπειτα από θυελλώδη αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η απόφαση έχει προσωρινή ισχύ και συνιστά νίκη για το CNN και τον δημοσιογράφο, η διαπίστευση του οποίου ανακλήθηκε στις 7 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου επιχειρήθηκε να του πάρουν το μικρόφωνο, ενώ εκείνος έκανε επίμονα ερωτήσεις στον πρόεδρο των ΗΠΑ για με τη μεταναστευτική πολιτική.

«Διατάσσω την άμεση επαναφορά της διαπίστευσης του κ. Ακόστα», δήλωσε ο δικαστής Τίμοθι Κέλι.

Το CNN έχει καταθέσει αγωγή βασιζόμενο στην Πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης.

Ο δικαστής τ.Κέλι διευκρίνισε ότι δεν αποφάσισε επί της ουσίας της υπόθεσης και εξέδωσε επείγουσα εντολή, εν αναμονή της εκδίκασης της αγωγής του CNN.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει «προσωρινά» τη διαπίστευση του δημοσιογράφου του CNN.

«Σήμερα, η Δικαιοσύνη ξεκάθαρα ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζεται ένα απόλυτο δικαίωμα πρόσβασης στον Λευκό Οίκο, το οποίο συνδέεται με την Πρώτη τροπολογία (του Συντάγματος)» επισήμανε η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Σε συμφωνία με την απόφαση του δικαστηρίου, επαναφέρουμε προσωρινά τη διαπίστευση του δημοσιογράφου. Επιπλέον, θα εφαρμόσουμε κανόνες και διαδικασίες προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι συνεντεύξεις τύπου θα διεξάγονται στο μέλλον με μετρημένο και ισορροπημένο τρόπο» συμπλήρωσε η ίδια.

Το CNN ανακοίνωσε ότι «ανυπομονεί για την έκδοση οριστικής απόφασης εντός των επόμενων ημερών» κι ευχαρίστησε «όλους όσους στήριξαν όχι μόνο το CNN αλλά έναν ελεύθερο, ισχυρό και ανεξάρτητο αμερικανικό Τύπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL