Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κυρώσεις κατά Μπολσονάρου για τον Αμαζόνιο

Δράση της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Στρασβούργο, για την κλιματική αλλαγή

Ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κομισιόν

Κοινή ερώτηση προς την Κομισιόν για τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου, Έλενα Κουντουρά και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην ερώτησή τους, οι ευρωβουλευτές ζητούν να μάθουν “με ποια οικονομικά -και μη- μέσα θα κινητοποιηθεί η Κομισιόν, στο πλαίσιο της διεθνούς αλληλεγγύης, προκειμένου να ενισχύσει τους πληθυσμούς στη Βραζιλία και όμορες χώρες”, που πλήττονται από την μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν ότι “η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι διατυπωμένη προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης” και υπενθυμίζουν πως ήδη “η Γαλλία, η Φινλανδία και η Ιρλανδία ζητούν κυρώσεις εις βάρος της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ζαΐρ Μπολσονάρου στη Βραζιλία, και ενώ η Γερμανία και η Νορβηγία αναστέλλουν τη χρηματοδότηση προς το Ταμείο για την Αμαζονία”.

Οι ευρωβουλευτές ρωτούν την Κομισιόν αν “σκοπεύει να παγώσει ή να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία Ε.Ε. - Mercosur, και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά της αυξανόμενης αποψίλωσης του Αμαζονίου από την κυβέρνηση Μπολσονάρου, στο όνομα επιχειρηματικών συμφερόντων”.

Τέλος, ρωτούν αν “εξετάζει τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλίας ώστε να διασφαλίζεται ότι οι εταιρείες που αποκομίζουν κέρδος δραστηριοποιούμενες στον Αμαζόνιο θα καλούνται να αποδεικνύουν πως για την παραγωγή των προϊόντων τους δεν προκαλούν αποδάσωση και αποκαθιστούν τα οικοσυστήματα που πλήττονται από τις δραστηριότητές τους”.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις