Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Το βράδυ θυμήθηκαν την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Ν. Γεωργιάδη...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το βράδυ θυμήθηκαν την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Ν. Γεωργιάδη...

Στον απόηχο του κλίματος αναταραχής που διαμορφώνεται στους κόλπους της Ν.Δ. λόγω της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη -σε πρωτόδικο βαθμό- για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, "γαλάζιες" πηγές, αργά χθες το βράδυ, επεσήμαναν για πρώτη φορά ότι "η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση" -κάτι που δεν είχαν κάνει το πρωί!... Παράλληλα εξαπέλυαν ξανά επίθεση στο Μαξίμου "διότι επιχειρεί με χυδαίο τρόπο να εκμεταλλευθεί πολιτικά μία αυστηρή προσωπική υπόθεση”, ενώ συμπλήρωναν πως "ο Ν. Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. και εξυπακούεται πως δεν προσφέρει υπηρεσίες στη Ν.Δ."...

Ωστόσο, το πρωί οι ίδοι κύκλοι ύψωναν ασπίδα προστασίας στον Ν. Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντας “ωμή και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ότι το Μέγαρο Μαξίμου με την ανακοίνωσή του προδίκασε την τελεσίδικη ενοχή του”. Η Ν.Δ., χωρίς να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, επιχειρούσε μέσω των ίδιων κύκλων να μείνει η υπόθεση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς εγκαλούσε “την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι παραβιάζει νόμο που ψήφισε πρόσφατα και απαγορεύει στις δημόσιες αρχές να αναφέρονται σε μία εκκρεμή ποινική διαδικασία". “Θύμα σκευωρίας είναι ο Ν. Γεωργιάδης” σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη, που κατηγόρησε “τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι, πριν καν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις έχουν δημοσιοποιήσει, έχουν καταδικάσει και έχουν βγάλει ποινή φυλάκισης”!

“Πολιτικός κανιβαλισμός”

“Δεν έχει προηγούμενο η προσωπική δικαστική περιπέτεια ενός ανθρώπου να γίνεται αντικείμενο πολιτικού κανιβαλισμού” ισχυρίστηκαν οι "γαλάζιοι" κύκλοι επισημαίνοντας ότι “είναι ανήκουστο να προδικάζει κανείς την τελεσίδικη απόφασή της Δικαιοσύνης”. Επικαλέστηκαν δε “την οδηγία 343 του 2016 της Ε.Ε. που πέρασε η κυβέρνηση και δεν επιτρέπει την προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας σε οποιοδήποτε στάδιο μια δικαστικής διαδικασίας πριν η απόφαση τελεσιδικήσει”.

Οι πηγές της Ν.Δ. δεν παρέλειψαν να κατηγορήσουν “την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να προσδώσει στην υπόθεση πολιτικά χαρακτηριστικά για προφανείς λόγους και συνεχίζει να το κάνει και σήμερα, ενώ η υπόθεση είναι ακόμη εν εξελίξει και θα κριθεί στο Εφετείο”.

Σημειώνεται πως προχθές το Μαξίμου ισχυρίστηκε ότι “η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της Ν.Δ., στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της Ν.Δ., αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα”. Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπενθύμιζε δε πως στη Ν.Δ. “χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της Ν.Δ. παρευρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης».

Κάλυψη σε Κυρανάκη και Ασημακοπούλου

Σε αυτό το πλαίσιο το Μοσχάτο επιχείρησε να υπερασπιστεί τα συγκεκριμένα "γαλάζια" στελέχη απαντώντας πως “αυτά είναι πράγματα ανήκουστα για ένα κράτος δικαίου και δείχνουν το ποιόν των ανθρώπων που κυβερνούν τη χώρα”. Συμπλήρωναν δε “ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυλιστεί μόνος του στο βούρκο της παρακμής που έχει οδηγήσει τη χώρα”.

Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι ισχυρίστηκαν ότι "ο κ. Γεωργιάδης από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν οι εναντίον του κατηγορίες πριν από τρία χρόνια (και ακριβώς δέκα ημέρες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ.) είχε παραιτηθεί από το κόμμα”. Συμπλήρωναν δε ότι ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. “δεν ήθελε μια υπόθεση που αμέσως κατήγγειλε ότι είναι πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος του να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης”.

"Κάτσε δύο - τρεις μηνες"

Ο Νίκος Γεωργιάδης, κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ανέφερε για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του περιοδικού "Hot Doc" πως «ήταν χτύπημα σε όλους. Με την πιο απεχθή κατηγορία. Η έκνομη πράξη προϋποθέτει και ιδιότητα. Γράφει 'δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη'. Μόνο αυτό ήταν αλήθεια απ' αυτά που έγραψαν οι δημοσιογράφοι”. Ισχυρίστηκε δε πως "μιλάω με τον Μητσοτάκη και μου λέει: «Δεν φεύγεις από το προσκήνιο; Δεν υπάρχει περίπτωση να προσαχθείς, να δικαστείς. Κάτσε δύο - τρεις μήνες". Ο Ν. Γεωργιάδης πρόσθεσε στο δικαστήριο πως “ήμουν βασικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήμουν επικεφαλής στην καμπάνια για τον εσωκομματικό προεκλογικό αγώνα του Κυριάκου για την προεδρία της Ν.Δ. Τον ξέρω πάνω από σαράντα χρόνια. Ήμασταν βουλευτές μαζί. Είμαστε από παιδιά μαζί, στα σχολικά μας χρόνια».

Αυγενάκης: “Δεν υπάρχει τίποτε απ' όλα αυτά”

"Προσωπικά, επειδή τον ξέρω τον Νίκο Γεωργιάδη, δεν υπάρχει τίποτε απ' όλα αυτά, δεν πιστεύω ότι υπέπεσε σε αυτές τις πράξεις" υποστήριξε (ΕΡΤ) ο Λευτέρης Αυγενάκης. Διαβάζοντας δε αναλυτικά την οδηγία 343 της Ε.Ε. επεσήμανε πως “αυτό κρατήστε το. Θα το βρουν μπροστά τους όλοι αυτοί που τρέχουν πριν τελεσιδικήσει μία απόφαση να δικάζουν και να καταδικάζουν. Θα βγουν στα μανταλάκια”.

Ο Λ. Αυγενάκης χαρακτήρισε “πρωτοφανές να βγάζει ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου και να στοχοποιεί μάρτυρες η πρόσωπα που βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου”. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., ερωτώμενος από τον γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη "αν ο ίδιος θα πήγαινε ως μάρτυρας υπεράσπισης σε περίπτωση παιδεραστίας”, απάντησε ότι "δεν μου έχει γίνει τέτοια πρόταση”.

Διάθεση αποστασιοποίησης απο στελέχη

Διάθεση να αποστασιοποιηθούν από την κάλυψη που προσέφεραν αρχικά οι πηγές της Πειραιώς στον Νίκο Γεωργιάδη έδειχναν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. απηχώντας το κλίμα αναταραχής στη "γαλάζια" κομματική βάση λόγω της καταδίκης του πρώην βουλευτή. Με το βλέμμα στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωνε (Αlpha 989) πως “όλες αυτές οι υποθέσεις, αν έχουν ποινικές διαστάσεις, πρέπει να αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη και όσοι κρίνονται ένοχοι τελικά να τιμωρούνται”. Επιπλέον η Σοφία Ζαχαράκη έκανε λόγο (ΣΚΑΪ) για "προσωπική υπόθεση", την οποία “προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το Μαξίμου”, ενώ στο ίδιο πνεύμα ο Κώστας Καραγκούνης (Alpha 989) επεσήμανε πως “εδώ αφορά μια προσωπική περιπέτεια που είχε ένας συγκεκριμένος άνθρωπος. Δεν αφορά τη Ν.Δ.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL