Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Γεννηματά κατά Νέας Δημοκρατίας για τους "καραμανλικούς"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γεννηματά κατά Νέας Δημοκρατίας για τους "καραμανλικούς"

Χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη για το πού μπορεί να οδηγήσει η έρευνα, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και η ηγεσία του έχουν προσπεράσει τη “γραμμή” περί “σκευωρίας” εις βάρος τους και τοποθετούνται πλέον για την υπόθεση Novartis ως παρατηρητές των εξελίξεων, σαν να μην πρόκειται για μια υπόθεση η δικογραφία της οποίας περιλαμβάνει -πέραν εκείνων της Ν.Δ. - και ονόματα δικών του κορυφαίων στελεχών, πρώην υπουργών.

Σε αυτή την προσπάθεια να μείνει το ΠΑΣΟΚ εκτός κάδρου, η Φ. Γεννηματά μιλά ως σχολιαστής των τεκταινόμενων που έρχεται να “εγγυηθεί τη δημοκρατία". Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μιλά για πολιτικό σκάνδαλο σε σχέση με την υπόθεση Novartis.

Έτσι, από τη μία επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για “θεσμική εκτροπή”, έχοντας προκαταβολικά υιοθετήσει πλήρως τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου Μανιαδάκη περί άσκησης πιέσεων εναντίον του. Από την άλλη, κατηγορεί τη Ν.Δ. και τον Κυρ. Μητσοτάκη όχι για το ενδεχόμενο να υπάρχει και ποινική ευθύνη των πρώην υπουργών της ή για τις επιθέσεις του Άδ. Γεωργιάδη στις εισαγγελικές αρχές (σ.σ.: άλλωστε και εκείνη τις ίδιες κατηγορίες τους καταλογίζει ουσιαστικά όταν καταγγέλλει σύμπραξη κυβέρνησης - Δικαιοσύνης), αλλά για το ότι δεν έχει πράξει “τα δέοντα” στα “τα του οίκου του”, δηλαδή ότι δεν έχει αντιμετωπίσει τους “καραμανλικούς”. “Τα υπόγεια ρεύματα Μαξίμου - καραμανλικής Δεξιάς έχουν πλέον βγει στην επιφάνεια” ανέφερε χαρακτηριστικά σε άρθρο της στα “Νέα”. Κάλεσε έτσι τη Ν.Δ. “να καταγγείλει ανοιχτά εκείνους που από το δικό της πολιτικό περιβάλλον διευκολύνουν και εκτελούν το διαβρωτικό για τη δημοκρατία κυβερνητικό σχέδιο”.

Στην πρόσφατη συνάντησή της με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. μίλησε για “απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα και της κυβέρνησής του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων”. Μίλησε για “μεθοδεύσεις που εντείνονται με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος”. Μίλησε για “επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών”, που “διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης”.

Όπως έκανε και από αυτή τη συνάντηση, έτσι και με άρθρο της στα “Νέα” την Κυριακή, η Φ. Γεννηματά δήλωσε ότι “το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να προασπίσει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, τη λειτουργία του κράτους δικαίου”. Παράλληλα, μίλησε για ευθεία απειλή κατά του κράτους δικαίου, επιτιθέμενη ευθέως στον πρωθυπουργό: “Ταυτίζεται, δυστυχώς, προσωπικά με διαρκείς μεθοδεύσεις που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά θεσμικής εκτροπής”.

Η στάση της Φ. Γεννηματά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που τόνισε ότι “για άλλη μια φορά η κ. Γεννηματά ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της Ν.Δ.". "Αυτό το περιμέναμε” σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι “δεν περιμέναμε όμως να υιοθετήσει και τα επιχειρήματα ανθρώπων οι οποίοι ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη”. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι “σε αντίθεση με άλλες, η σημερινή κυβέρνηση σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ας μην ανησυχεί λοιπόν η κ. Γεννηματά κι ας μην παριστάνει την εγγυήτρια της δημοκρατίας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL