Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σουλτ. Ελευθεριάδου: Καλή σύνταξη για τους έχοντες και οι υπόλοιποι ακόμη λιγότερα (Ηχητικό)

"Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δείχνει καμία διάθεση να πάρει μέτρα ενίσχυσης των εργαζόμενων, στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διατήρησης των θέσεων εργασίας. Και η εικόνα που έχουμε δεν είναι 100% πραγματική, καθώς πολλοί εργαζόμενοι σε αναστολή δεν δηλώνονται ως άνεργοι" προειδοποίησε η Σ. Ελευθεριάδου

Ολοκληρώνεται με τις προτάσεις Πισσαρίδη το νέο ασφαλιστικό, με μεγαλύτερα βάρη και χαμηλότερες συντάξεις στα μικρά εισοδήματα και μία «καλή» σύνταξη για όσους έχουν χρήματα, μετατρέπεται το σύστημα από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και θα αποτελέσει το νέο «μνημόνιο», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

 

Η κ. Ελευθεριάδου σχολίασε τις πληροφορίες για την ενδιάμεση έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη για το σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας έχουν βγει στα ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι φαίνεται να είμαστε μπροστά σε νέα εποπτεία, σε πλειστηριασμούς και στο βάθος... ασφαλιστικό Πινοσέτ, που δεν είναι καινούργιο. Την πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης ξεκινώντας από την επικουρική ασφάλιση την έχουν δηλώσει τόσο ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης όσο και ο Γ. Βρούτσης, αλλά και ο Γ. Στουρνάρας. Φαίνεται ότι αυτό προγραμματίζεται με σκοπό να υλοποιηθεί.

Οι 15 άξονες που εισηγήθηκαν οι καθηγητές της επιτροπής Πισσαρίδη, ανάμεσα στους οποίους και η κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, έγιναν χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους φορείς, την αντιπολίτευση, την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως υπογράμμισε. Πλέον, η εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον δεύτερο πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης φαίνεται προ των πυλών. Το νέο ασφαλιστικό, με μείωση εισφορών ανεξαρτήτως εισοδήματος για τα μεγάλα εισοδήματα (γιατί στα μικρά υπήρξε αύξηση από 185 σε 220 ευρώ), φαίνεται να ολοκληρώνεται με τις προτάσεις Πισσαρίδη. Και φαίνεται ότι θα οδηγηθούμε σε είσοδο ιδιωτών στον δεύτερο αλλά και τον τρίτο πυλώνα της ασφάλισης, μετατρέποντας το σύστημα από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό.

Αυτό, τόνισε η κα Ελευθεριάδου, θα αποτελέσει το νέο «μνημόνιο», θα οδηγήσει όσους έχουν χρήματα σε μία καλή σύνταξη και όσους δεν μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε χαμηλότερες συντάξεις. Αυτό θα γίνει με απλά λόγια... Την ίδια ώρα, η ανεργία αυξάνεται ραγδαία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δείχνει καμία διάθεση να πάρει μέτρα ενίσχυσης των εργαζόμενων, στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διατήρησης των θέσεων εργασίας. Και η εικόνα που έχουμε δεν είναι 100% πραγματική, καθώς πολλοί εργαζόμενοι σε αναστολή δεν δηλώνονται ως άνεργοι, ενώ πολλοί άνεργοι σταματούν να δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία, άρα καταγράφονται ως ανενεργός πληθυσμός και είναι μικρότερο το ποσοστό ανεργίας που δηλώνεται από αυτό που υπάρχει στην κοινωνία.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις