Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Ολομέτωπη επίθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Ολομέτωπη επίθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Η Ν.Δ. υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τον ΣΕΒ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολομέτωπη επίθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Ολομέτωπη επίθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Η Ν.Δ. υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τον ΣΕΒ

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει παραμερίσει όλα τα προσχήματα, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έρχεται ύστερα από μήνες στα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ήδη από την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ. το καλοκαίρι, την κατηγορεί για υλοποίηση των σχεδιασμών του ΣΕΒ.

Ως προς τα εργασιακά το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ήδη έχει σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους με αφορμή την ΠΝΠ Βρούτση στο ξεκίνημα της πανδημίας. Όμως χθες ο πρώην υπουργός Χρ. Πρωτόπαπας αρθρογράφησε (ieidiseis.gr) για να κατηγορήσει εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση ότι υλοποιεί τις επιθυμίες τους ΣΕΒ.

“Εκτιμώ ότι η Ν.Δ. εργαλειοποιεί την κρίση για να εφαρμόσει τους προκαθορισμένους στόχους της. Αυτούς που είχαν διαφανεί και προεκλογικά με τις δεσμεύσεις στο συνέδριο του ΣΕΒ” τόνισε, για να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι “να διαμορφώσει ένα μοντέλο φθηνής και πλήρως ελαστικής εργασίας στην Ελλάδα, ξεμπλέκοντας μια και καλή με τις συλλογικές συμβάσεις, τις διατάξεις για την προστασία των μερικώς απασχολούμενων και τους περιορισμούς που υπάρχουν, αλλά και συνολικά με τα εργασιακά δικαιώματα”.

Ο στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά επισημαίνει πως η απάντηση που δίνει στην πράξη ο κάθε πολιτικός χώρος στο ερώτημα “ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο” αναδεικνύει και το πολιτικό στίγμα του. “Δεν έχουμε αυταπάτες”, αναφέρει, “η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα συνεχίσει σ’ αυτόν τον δρόμο. Είναι ιδεολογική και πολιτική επιλογή της” και απέναντι σε αυτό “το Κίνημα Αλλαγής θα αντιτάξει τον δικό του προοδευτικό δρόμο".

Καταλήγει λέγοντας ότι "ο προοδευτικός δρόμος είναι εφικτός, αρκεί η κυβερνητική προσπάθεια, που εκμεταλλεύεται την κρίση για να επιβάλει τη ‘μονοφωνία’ της, να ακυρωθεί στην πράξη".

Π. Χρηστίδης: “Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις”

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, κατηγορούσε την κυβέρνηση πως, αντί για επιβράβευση, τους προσφέρει αλαζονεία και αυταρχισμό. Σε αυτό το πλαίσιο της έντονης κριτικής προς την κυβέρνηση, παρά τα μέτωπα που κατά καιρούς “ανοίγει” απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αντιληπτή η χθεσινή δήλωση του Π. Χρηστίδη:

“Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις και αυτό το λέω ξεκάθαρα. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, ασκούμε αντιπολίτευση σε αυτόν που βρίσκεται στην κυβέρνηση και δεν ξεχνάμε τι έκαναν οι προηγούμενοι" είπε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα εκλογικά σενάρια εκπορεύονται από το Μ. Μαξίμου και δημόσια από τους υπουργούς, για να σχολιάσει πως, αν ο Κυρ. Μητσοτάκης πάει “με μάσκες και αντισηπτικά” στις κάλπες, “θα μείνει ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL