Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / Φ. Γεννηματά: Απέναντι στη Ν.Δ. (για) την "επόμενη μέρα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / Φ. Γεννηματά: Απέναντι στη Ν.Δ. (για) την "επόμενη μέρα"

“Ασαφείς και απαράδεκτες” οι δηλώσεις Σκυλακάκη, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων και μισθών, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Π. Χρηστίδης

Σαφώς απέναντι στη Ν.Δ. τοποθετείται το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Με αιχμή το σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας την επομένη της πανδημίας, η Φ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο που θα εκπονήσει το κόμμα της θα βρεθεί σε σύγκρουση με τη συντηρητική Ν.Δ. Δήλωσε ότι η αντίπαλη αντίληψη, που θα αντιπαρατεθεί με εκείνη της Ν.Δ., είναι η σοσιαλδημοκρατική, την οποία η ίδια εκπροσωπεί στη χώρα μας.

Αν και μέσα από αυτή την “επισήμανση” - διεκδίκηση χώρου και ταυτότητας δεν κρύβει την πολιτική ανησυχία της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις οι δηλώσεις της φέρνουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο αντικυβερνητικό “στρατόπεδο”, στη μάχη θέσεων που θα διεξαχθεί για την “επόμενη μέρα”.

Ενάντια στη συντηρητική «κανονικότητα»

“Είναι προφανές ότι την επόμενη μέρα έχουμε μπροστά μας μία νέα μάχη, στην οποία θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις” δήλωσε (Open) η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: “Αυτή που πιστεύει στην επιστροφή σε μια συντηρητική ‘κανονικότητα’ και τη λιτότητα και περιμένει από τις αγορές να λύσουν όλα τα προβλήματα. Στον αντίποδα υπάρχει η αντίληψη της Σοσιαλδημοκρατίας που πρεσβεύουμε εμείς. Για ένα οργανωμένο κράτος που εγγυάται και παρέχει τα δημόσια αγαθά σε όλους τους πολίτες”.

Μίλησε ακόμη για σχέδιο με στόχο μια “Νέα Αλλαγή” και μια νέα “Κοινωνική Συμφωνία” επισημαίνοντας ότι αυτή η μάχη θα δοθεί και στην Ευρώπη και ότι στην Ελλάδα θα τη δώσει το κόμμα της από την πρώτη γραμμή.

"Ρεαλισμός χωρίς λαϊκισμό"

Στη Χαριλάου Τρικούπη επεξεργάζονται την πρόταση που θα διατυπώσουν για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη και μια πρώτη απόπειρα να προσδιοριστούν οι άξονες και το πολιτικό πλαίσιο που θα τη συνοδεύουν θα επιχειρηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο την Τετάρτη μετά το Πάσχα.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών οι Π. Χρηστίδης, Χρ. Πρωτόπαπας και Μ. Όθωνας υπογράμμιζαν κι εκείνοι πως θα αντιπαρατεθούν δύο αντιλήψεις: "Η συντηρητική της Ν.Δ. και η ανάγκη για Αλλαγή με νέα Κοινωνική Συμφωνία". Άφηναν να εννοηθεί η διαφοροποίηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και από τη λογική του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι η πρότασή τους θα είναι "ρεαλιστική, σύμφωνα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν, χωρίς λαϊκισμούς".

Εμμονικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιμένει εμμονικά να αναζητεί πεδίο διαφοροποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δηλώνει με κάθε ευκαιρία την απόσταση που το χωρίζει από εκείνον.

Παρότι η ίδια η Φ. Γεννηματά έθεσε δημοσίως θέμα δημοκρατίας καταγγέλλοντας μεροληπτική αντιμετώπιση των ΜΜΕ εις βάρος του κόμματός της, η Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζε, με αφορμή την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει το θέμα στο ΕΣΡ, πως “δεν είναι τώρα η ώρα, μέσα στην κρίση, για συγκεκριμένες ενέργειες" και πως "εμείς δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανέναν να μιλάει εκ μέρους μας".

Χρηστίδης κατά Σκυλακάκη

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. απορρίπτει κάθε συζήτηση περί μείωσης των συντάξεων και των μισθών ασκώντας κριτική στον υφυπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και μιλώντας για "ασαφείς κι απαράδεκτες δηλώσεις". "Πρέπει να κλείνει τα παράθυρα. Τέτοιες απόψεις κρύβουν τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της Ν.Δ." είπε ο Π. Χρηστίδης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL