Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Τζούφη: Η κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα τη δημόσια υγεία και παιδεία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις εκκρεμείς προσλήψεις και να προχωρήσει στην πρόσληψη των μόνιμων εκπαιδευτικών»

«Ο Απρίλιος είναι ο κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρας μας», τονίζει η Μερόπη Τζούφη σε συνέντευξή της στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, επισημαίνοντας πως πρέπει να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του υγειονομικού προσωπικού και να προχωρήσουν οι μόνιμες προσλήψεις.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «η μάχη δίνεται στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο. Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει την επιδότηση των ιδιωτικών κλινικών με 30 εκατομμύρια. Αν τα χρήματα αυτά είχαν διατεθεί στο ΕΣΥ και τα Πανεπιστήμια, θα μπορούσαμε σήμερα να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα με πολύ λιγότερο κόστος».

Ως παράδειγμα αναφέρει την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο προχώρησε στη δημιουργία και λειτουργία αξιόπιστου εργαστηρίου για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Σημειώνει επίσης πως παρόμοιες προτάσεις έχουν κάνει και άλλα Πανεπιστήμια, δίχως ανταπόκριση από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς.

Όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ψηφιακών εργαλείων, τα οποία ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς».

Σημειώνει επίσης πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις εκκρεμείς προσλήψεις και να προχωρήσει στην πρόσληψη των μόνιμων εκπαιδευτικών, ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά και έγκαιρα». Επισημαίνει ακόμα ότι οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή δεν έχουν ολοκληρωθεί, με το υπουργείο Παιδείας να αδυνατεί να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο ανακοινώνει.

Ειδική αναφορά κάνει για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, τονίζοντας πως «καλούμαστε να τους στηρίξουμε, με αποφάσεις και ενέργειες που διασφαλίζουν την επιτυχή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων».

Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρεται στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση Παρατηρητηρίου για την Παιδεία με σκοπό την ενημέρωση, το συντονισμό και τη δράση για θέματα εκπαίδευσης που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στη σελίδα του Παρατηρητηρίου υπάρχουν εκπαιδευτικά και ερευνητικά νέα, ανακοινώσεις συλλογικών οργάνων, θέσεις και προτάσεις βελτίωσης επιμέρους ζητημάτων, μελέτες και άρθρα γνώμης καθώς και πλατφόρμα για υποβολή προτάσεων και ανταποκρίσεων από την «πρώτη γραμμή».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις