Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
"Δεν χρειαζόμαστε φασίστες και παρακράτος για φύλαξη των συνόρων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δεν χρειαζόμαστε φασίστες και παρακράτος για φύλαξη των συνόρων"

Με ήπιο τόνο αλλά σκληρό περιεχόμενο, η Φ. Γεννηματά εξέφρασε τη διαφορετική αντίληψη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έναντι των κυβερνητικών χειρισμών επικρίνοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη και για το φλερτ με την Ακροδεξιά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκελεστικής Πολιτικής Γραμματείας η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είπε ότι “η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων είναι αναγκαία και επιβεβλημένη” και πως “γι’ αυτό στηρίζουμε την προσπάθεια των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας για το απαραβίαστο των συνόρων”. Ωστόσο, σημείωσε, “δεν χρειαζόμαστε τους φασίστες, δεν χρειαζόμαστε παρακράτος. Μπορούμε να προστατέψουμε τα σύνορα και να αντιμετωπίσουμε τους πρόσφυγες με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με ανθρωπισμό”.

Καθυστέρησε ο Μητσοτάκης

Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι “ταλαντεύτηκε, υποτίμησε την τούρκικη απειλή, καθυστέρησε σημαντικά” και σημείωσε ότι “την ώρα που η κυβέρνηση έδειχνε αυταρχισμό και πυγμή με τα ΜΑΤ στους νησιώτες, ο Ερντογάν προετοίμαζε την εισβολή στον Έβρο”.

Αναφερόμενη εμμέσως πλην σαφώς σε διάφορα δεξιά και παραδεξιά συστήματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ανέφερε πως “όσο και αν μερικοί αυτόκλητοι και μη υπερασπιστές της κυβέρνησης αντιδρούν, εμμένουμε στη πρόταση για την δημιουργία εθνικής γραμμής μέσω του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”. Πρωτοβουλία που απαιτείται για τη “χάραξη μιας στρατηγικής με εθνική γραμμή για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων”.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αρνείται με “κοντόφθαλμη λογική”, γιατί “εκτιμά ότι η συγκυρία τον ευνοεί προσωπικά και κομματικά”. Επιτέθηκε στους ιδεολογικούς συγγενείς της Ν.Δ. στην Ευρώπη σχολιάζοντας ότι “κόπτονται τώρα να φυλαχτούν τα σύνορά μας, στην πραγματικότητα όμως είναι αυτοί που με τη στάση τους οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο”.

Η Φ. Γεννηματά επέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας και είπε ότι πρέπει να αποφευχθεί μια νέα Κοινή Δήλωση “που θα βλάπτει πάλι τα συμφέροντά μας”. Σημείωσε ότι στις αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι “θανάσιμος κίνδυνος για την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει ριζική αναθεώρηση του Δουβλίνου ως προς τη ρήτρα των χωρών πρώτης εισόδου”.

Είπε τέλος ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ούτε αποθήκη ψυχών ούτε κυματοθραύστης των ροών” και πως “εφόσον οι αποφάσεις της Ένωσης δεν διασφαλίζουν τον έλεγχο ροών και τη δίκαιη κατανομή των βαρών, η Ελλάδα πρέπει να μπλοκάρει αποφάσεις, να ασκήσει veto σε σημαντικά ζητήματα της Ε.Ε.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL