Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Για συκοφάντηση των εργαζόμενων κατηγορεί η ΔΑΣ τον Κ. Ζέρβα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για συκοφάντηση των εργαζόμενων κατηγορεί η ΔΑΣ τον Κ. Ζέρβα

Θεσσαλονίκη. Πολύ σύντομα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας κατάφερε να βάλει απέναντί του τους εργαζόμενος στις υπηρεσίες του δήμου. Χθες η παράταξη Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) με σκληρή ανακοίνωσή της τον κατηγορεί ότι συκοφαντεί τους εργαζόμενους με ψέματα και τονίζει ότι «πάει πολύ να κατηγορούν τους εργαζόμενους αυτοί που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική που στόχο έχει την παραπέρα απαξίωση των δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών και την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες».

Αιτία στάθηκαν τα όσα είπε ο Κ. Ζέρβας μιλώντας, πριν μέρες, σε ένα ΙΕΚ, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΣ, κατήγγειλε «περιστατικά δολιοφθοράς» από εργαζόμενους σε οχήματα του δήμου. Είπε μάλιστα ότι «έχει τύχει να βρω σε φορτηγό κομμένα καλώδια με ψαλίδι»... «Πότε, τη μία και μοναδική φορά που επισκέφτηκε χώρους της καθαριότητας τις πρώτες μέρες που ανέλαβε;» ρωτάνε οι συνδικαλιστές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης ο δήμαρχος είπε και ότι οι εργαζόμενοι «πρέπει να μάθουν να αποδίδουν». Ανάλογες κατηγορίες κατά των εργαζομένων είχε εκτοξεύσει και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα καθαριότητας σε συνάντηση στις 15.10 με τον ΣΕΔΘ, κάνοντας λόγω και αυτός για «δολιοφθορές» και «ακαμάτηδες» εργαζομένους.

Έτσι ζητάνε από τον κ. Ζέρβα να απαντήσει αν «κάνουν ‘δολιοφθορές’ οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με οχήματα επικίνδυνα, χωρίς λάστιχα και με χίλια δυο άλλα προβλήματα;», όπως και αν στη διοίκηση του δήμου «κρίνουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τον ποιον στήριξαν για δήμαρχο;» και αν θα τοποθετήσουν σε καίρια πόστα μόνο υποστηρικτές τους. Κατηγορούν τον δήμαρχο ότι επί της ουσίας στηρίζει τον νέο «αναπτυξιακό» νόμο της κυβέρνησης και τονίζουν ότι «δεν είναι άσχετη η συκοφάντηση εργαζομένων και υπηρεσιών με τη θέση υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων». «Δεν είδαμε καμία αντίδραση της διοίκησης ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική. Αντίθετα, βλέπουμε παρέλαση υπουργών και κυβερνητικών στελεχών στο δημαρχείο για συναντήσεις με τον ‘ανεξάρτητο’ δήμαρχο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL