Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛΛ. - "Θα μας πουν και ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ..." * Κρίσιμη η συνάντηση Μητοστάκη - Γεννηματά την Παρασκευή για τις μετέπειτα σχέσεις τους / Αλληλοκατηγορούνται και ψάχνονται για τις έξι διαρροές από το "Ναι"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛΛ. - "Θα μας πουν και ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ..." * Κρίσιμη η συνάντηση Μητοστάκη - Γεννηματά την Παρασκευή για τις μετέπειτα σχέσεις τους / Αλληλοκατηγορούνται και ψάχνονται για τις έξι διαρροές από το "Ναι"

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την αυριανή συνάντηση μεταξύ Κ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά, όπου η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσέρχεται “με διάθεση αναζήτησης συναίνεσης” για την ψήφο των αποδήμων, οι σχέσεις των δύο επιτελείων δυναμιτίστηκαν με αφορμή τις διαρροές που υπήρξαν από το μπλοκ των υπέρμαχων της Προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο την Τρίτη το βράδυ.

Οι έξι λιγότερες ψήφοι που έλειψαν από τη δεξαμενή του “Ναι” των δύο κομμάτων πυροδότησαν ακαριαία τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, με το ένα κόμμα να αποδίδει στο άλλο το “αντάρτικο” των έξι άγνωστων βουλευτών. Από την κυβερνητική παράταξη ανέφεραν ότι προσήλθαν “μπετόν” στην κάλπη και άφηναν υπόνοιες για βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. “δείχνοντας” ευθέως τον Γ. Καμίνη. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επέστρεψε τις κατηγορίες προς τη Ν.Δ. “δείχνοντας” ευθέως την καραμανλική πτέρυγά της..

“Στο τέλος κάποιοι καλοθελητές θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ” σχολίασε το ΚΙΝ.ΑΛΛ., προσθέτοντας ότι “η ομιλία του δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τους στενούς δεσμούς του με την καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ.”. “Όλη η ομιλία του απευθύνθηκε πολιτικά και συναισθηματικά σ’ αυτούς και, από ό,τι φαίνεται από την ψηφοφορία με τα έξι λευκά και άκυρα, βρήκε ανταπόκριση” ανέφερε, σημειώνοντας ότι τα κενά υπουργικά έδρανα “αποδεικνύουν τα προβλήματα της Ν.Δ. στην συγκεκριμένη υπόθεση”.

Γ. Καμίνης: “Σύσσωμο το ΚΙΝ.ΑΛΛ.”

Η “γαλάζια” γραμμή γαντζώθηκε από ένα χειροκρότημα Καμίνη στη Βουλή. Η ιστοσελίδα των “Παραπολιτικών” ανήρτησε βίντεο από την Ολομέλεια όπου πράγματι φαίνεται ο Γ. Καμίνης στα έδρανα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να χειροκροτά στιγμιαία την ατάκα του Δ. Παπαγγελόπουλου με την οποία εξηγούσε με χιουμοριστικό πνεύμα γιατί δεν θα μπορούσε να δώσει στον εαυτό του το προσωνύμιο “Ρασπούτιν”, όπως του προσάπτεται. Μάλιστα, η ιστοσελίδα σχολίασε ότι “στο Κίνημα Αλλαγής μάλλον βιάστηκαν να φωτογραφίσουν την ‘καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ.’ για τις διαρροές στην ψηφοφορία. Καλύτερο θα ήταν να δουν ξανά το βίντεο”.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να “απαντήσει”. Όμως δεν έκανε καμία αναφορά ούτε στο χειροκρότημά του, ούτε στο προαναφερθέν δημοσίευμα. Σε κάθε περίπτωση, ο Γ. Καμίνης δήλωσε ότι “σύσσωμη η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής ψήφισε υπέρ της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου” και ότι “η προσπάθεια της Ν.Δ. να μας κάνει να ξεχάσουμε το παρελθόν του κ. Παπαγγελόπουλου είναι καταγέλαστη”. Αν και δεν εξήγησε γιατί ο ίδιος χειροκρότησε την αναφορά Παπαγγελόπουλου, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ηθικολογικά: “Δυστυχώς, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, η χθεσινή, κορυφαία διαδικασία στη Βουλή εξελίχθηκε σε κωμωδία. Ο μισός θίασος κρύφτηκε στην κουίντα ο άλλος μισός, με προεξάρχοντα τον κ. Παπαγγελόπουλο, θεώρησε σκόπιμο να διανθίσει τη διαδικασία με σχόλια για τα φυσικά προσόντα του Ρασπούτιν”.

Κομβικό τετ-α-τετ

Όλα αυτά αποτελούν ακόμα ένα “επεισόδιο” στις ούτως ή άλλως τεταμένες (μετά τις εκλογές) σχέσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη Ν.Δ. και η συνάντηση της Παρασκευής θα είναι κομβική γι’ αυτές. Άλλωστε, τις προηγούμενες μέρες η Φ. Γεννηματά φρόντισε να “ρίξει” στη δημόσια συζήτηση ότι ακόμα περιμένει απάντηση από τον Κ. Μητσοτάκη για το εάν θα αποδεχθεί ο ΠτΔ να προέρχεται από τον δικό της χώρο, όπως του έχει ζητήσει. Όπως αναμενόταν βέβαια, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Π. Χρηστίδης δήλωσε (ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5) ότι το ζήτημα του ΠτΔ δεν αποτελεί “διαβατήριο” για τη συναίνεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε άλλα θέματα, όπως του εκλογικού νόμου ή ζητήματα συνταγματικής αναθεώρησης. “Το έχει θέσει η κ. Γεννηματά στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί η χώρα να ξαναπάει σε κρίση αντίστοιχη του Γενάρη του ‘15, με τον εφιάλτη αλλεπάλληλων ψηφοφοριών” είπε.

Πάντως, ήδη στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού οι θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. συγκλίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με της Ν.Δ., ιδιαίτερα αφότου η Χαριλάου Τρικούπη έσπευσε εσχάτως να αλλάξει θέση και να ταχθεί υπέρ της προσμέτρησης της ψήφου των αποδήμων στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα της επικράτειας.

Ο Τασούλας ρίχνει το λάθος στον ΣΥΡΙΖΑ!

Αργά το βράδυ ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε διευκρινίσεις για το τι έγινε με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με τον Κώστα Τασούλα, το λάθος στην καταμέτρηση οφείλετο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη, ο οποίος εκλήθη να υπογράψει το πρακτικό. Όσον αφορά την ανακοίνωση του ορθού αποτελέσματος, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι άνοιξε εκ νέου η Ολομέλεια και ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, αλλά δεν άνοιξε το κύκλωμα της τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καταγραφή. Και επειδή δεν υπήρχε καταγραφή, δεν γνωστοποιήθηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι συνεχίστηκε η συνεδρίαση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL