Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η διεύρυνση της Ε.Ε. στη συνάντηση Τσίπρα - Τουσκ

Ενόψει συμβουλίου - "Τόνισα τη σημασία που έχει η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και της Αλβανίας εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε σχέση με την ελληνική εθνική μειονότητα" ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας

Προσφυγικό, κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας και η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ε.Ε. ήταν το “μενού” της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον Ντ. Τουσκ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, όπου τον ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε σειρά κομβικών διεθνών ζητημάτων που επηρεάζουν τη χώρα μας, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τη διεύρυνσή της. Οι νέες προκλήσεις που θέτει η αναθέρμανση του προσφυγικού καθώς και οι επιπτώσεις του Brexit αποτελούν θέματα που θα συζητηθούν και στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στην οποία εργαζόταν και ως πρωθυπουργός, για τη σημασία της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, της Αλβανίας, ζήτημα το οποίο δεν κατάφερε να αποτελέσει μέρος της ατζέντας του τελευταίου Συμβουλίου. "Τόνισα τη σημασία που έχει η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και της Αλβανίας εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε σχέση με την ελληνική εθνική μειονότητα", ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Παράλληλα, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα που συζητήθηκε στο τελευταίο Συμβούλιο θα πρέπει, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιμετωπιστεί μέσω της αξιοποίησης των κυρώσεων που συμφωνήθηκαν, ενώ ανάλογη δράση θα πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη και σε σχέση με τα νέα στοιχεία για τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις