Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Κ. Παπανάτσιου: Να μην αφήσουμε σε συγκεκριμένα συμφέροντα όσα με στερήσεις κέρδισε ο λαός (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Παπανάτσιου: Να μην αφήσουμε σε συγκεκριμένα συμφέροντα όσα με στερήσεις κέρδισε ο λαός (Ηχητικό)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από όσα βρήκε έτοιμα και με λιγότερες ελαφρύνσεις από όσες εμείς δρομολογήσαμε μοίρασε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους, πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι, να μην καταλήξουν σε συγκεκριμένα συμφέροντα αυτά που με στερήσεις κέρδισε ο λαός, είπε η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/680447606&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


«Πρέπει να πούμε τι δεν έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ» πέρα από αυτά που βρήκε έτοιμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είτε δρομολογημένα είτε και νομοθετημένα, είπε η κ. Παπανάτσιου, «το ζήτημα είναι πώς αυτή την καλή κατάσταση της οικονομίας την δίνεις προς όφελος του λαού και της μεσαίας τάξης … αυτή την στιγμή, η μεσαία τάξη, με αυτά που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι χαμένη. Αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ … σίγουρα θα είχε πολύ περισσότερες ελαφρύνσεις από ό,τι σήμερα, όπως την μείωση της προκαταβολής φόρου, της εισφοράς αλληλεγγύης, κτλ. … η κυβέρνηση της ΝΔ εξαγγέλλει πράγματα προς όφελος κυρίως των λίγων και ειδικά στο αναπτυξιακό κομμάτι των πολύ λίγων».

Επανέλαβε ότι η ΝΔ που είχε κάνει σημαία της την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων το προηγούμενο διάστημα και όλοι περίμεναν ώστε με τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις «αυτή την στιγμή τα παραπέμπει για αργότερα», ενώ και οι μικρές επιχειρήσεις «τις φοροελαφρύνσεις θα τις δουν από το 2021, ενώ αντίθετα τα νομικά πρόσωπα -εκείνοι που κατά κύριο λόγο έχουν τα μεγάλα κέρδη, οι μεγάλες επιχειρήσεις, θα δουν τα οφέλη τους από το 2020. Εδώ ας συγκρίνουμε εάν οι κινήσεις και οι εξαγγελίες της ΝΔ είναι προς όφελος της μεσαίας τάξης ή των λίγων και πολύ λίγων», τόνισε η ίδια.

«Εμείς θέσαμε την βιώσιμη, ολιστική ανάπτυξη» ως πρότυπο, συνέχισε η κ. Παπανάτσιου, «την προοδευτική πρόταση για την ανάπτυξη που ξεκινήσαμε από τον Αύγουστο του 2018 όσον αφορά την εργασία (που τώρα καταποντίζεται), με θετικό πρόσημο στις στρατηγικές επενδύσεις (που αυτή την στιγμή τις ισοπεδώνει), με επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον (που επίσης καταποντίζεται στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο που είδαμε). Είναι σημεία που θα αναφερθούν από τον Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη» και την ΔΕΘ, όπως προέβλεψε.

«Εκείνο που θα πρέπει να περιμένουν οι εργαζόμενοι είναι χαμηλούς μισθούς, πάνε να μας επαναφέρουν στο σχέδιο επενδύσεων που έφερε την κρίση, θα πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι, δεν πρέπει να αφήσουμε πάλι την ίδια κατάσταση, τις επενδύσεις με φοροδιαφυγή, σίγουρα δεν θα πρέπει όλα αυτά που με στερήσεις κέρδισε ο ελληνικός λαός να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων», κατέληξε η κ. Παπανάτσιου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL