Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Αλ. Τσίπρας: "Εδώ μιλάμε για μεγάλη υποκρισία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: "Εδώ μιλάμε για μεγάλη υποκρισία"

Υποκρισία για τη στάση του στο "Μακεδονικό" και στη Συμφωνία των Πρεσπών καταλόγισε στον Κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε χθες στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. "Η Ιστορία γράφει και η Ιστορία δικαιώνει αυτούς που τολμούν και κυρίως αυτούς που λένε την αλήθεια" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Σήμερα στα βόρεια σύνορά μας δεν έχουμε μια πληγή, έχουμε μια φίλη χώρα, της οποίας την ασφάλεια εγγυάται ο ελληνικός στρατός, της οποίας τον εναέριο χώρο επιτηρούν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και όχι τα τουρκικά" επισήμανε ο πρωθυπουργός απαντώντας στη σχετική ερώτηση. Όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στην αποκάλυψη της επιστολής Καραμανλή στον Τζ. Μπους.

"Αν εγώ είχα γράψει τέτοια επιστολή όπως του κ. Καραμανλή, και τους έλεγα, ‘διατηρήστε το συνταγματικό σας όνομα, μην το αλλάξετε, να λέγεστε Μακεδονία, αφήστε όλες τις χώρες που σας έχουν αναγνωρίσει έτσι να σας λένε Μακεδονία και απλά προσθέστε ένα Μακεδονία - Σκόπια εις τον ΟΗΕ’, φανταστείτε πόσες φορές θα μιλάγανε και πού θα πηγαίνανε και τι ακριβώς θα κάνανε..." είπε χαρακτηριστικά.

"Εδώ μιλάμε για μια μεγάλη υποκρισία" υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης τα γνώριζε όλα αυτά και "οφείλει σήμερα μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό. Στήσανε πάνω σε ένα μεγάλο εθνικό ψεύδος μια σκευωρία εις βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε έναν μεγάλο διχασμό με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει φθορά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σ’ εμένα προσωπικά" πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Σ. ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL