Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έξαλλος ο κόσμος της Καστοριάς με τις μετακινήσεις γιατρών (ηχητικό)

H κατάσταση στην Καστοριά είναι πολύ δύσκολη καθώς εξ αρχής δεν εκτιμήθηκε σωστά και έτσι είχαμε τη διασπορά στους κατοίκους και στο νοσοκομείο καθώς το προσωπικό δεν είχε τα απαραίτητα μέσα για να προστατευτεί επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Διονύσης Μωυσίδης γραμματέας της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.

Ο κ. Μωυσίδης στον Χρυσόστομο Λουκά εξήγησε όχι χθες πέθανε ακόμα ένας άνδρας που ήταν μόλις 51 ετών αν και είχε υποκείμενο νόσημα και είναι ο έβδομος νεκρός από κορονοϊό εκεί.

Θύμισε την περίπτωση της 41χρονης γυναίκας, μητέρας τριών παιδιών, που από τον ΕΟΔΥ της είπαν να κάτσει σπίτι της και τελικά και αυτή κατέληξε.

Ο κ. Μωυσίδης εξήγησε ότι τα αυστηρότερα μέτρα πάρθηκαν όταν μετά τον εκτροχιασμό της κατάστασης οι δήμοι της περιοχής μπήκαν μπροστά για να προστατέψουν τον πληθυσμό.

Δυστυχώς το νοσοκομείο δεν λειτουργεί για τίποτα άλλο πέραν του κορονοϊού η Παθολογική Κλινική του έχει σφραγιστεί και αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα στους ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Η χαριστική βολή από την κυβέρνηση σε βάρος της περιοχής είναι η μετακίνηση γιατρών από τα περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας προς το νοσοκομείο με αποτέλεσμα ο προθάλαμος για την πρωτοβάθμια αντιμετώπιση της πανδημίας να μην υπάρχει.

Ο κόσμος εκεί είναι έξαλλος καθώς οι υποσχέσεις για γιατρούς υποτίθεται ότι θα αφορούσαν επιπλέον προσωπικό όχι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού που κάλυπταν τον νομό Καστοριάς.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις