Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Πανελλαδικές: Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τα ΕΠΑΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανελλαδικές: Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τα ΕΠΑΛ

Ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας και των Νεων Ελληνικών.

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σε κείμενο του καθηγητή Πανεπιστημίου Yuval Noah Harari. Τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου».

Για το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, εξετάστηκαν σε ένα κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη σχετικά με τα απορρίμματα, απόσπασμα από το βιβλίο «Υπεραστικά», του 2014.

Τα θέματα σε Νέα Ελληνικά (ημερήσια)

Τα θέματα στην Ελληνική Γλώσσα (Νέα Ελληνική Γλώσσα) (εσπερινά)

Ευχές από τον πολιτικό κόσμο

«Η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» έγραψε στο twitter ο Αλ. Τσίπρας και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1004604809985576961?ref_src=twsrc^tfw

Ευχές στους υποψηφίους έστειλε και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου: «Οι ευχές μου για καλή επιτυχία θα ήθελα να συνοδεύουν τις προσδοκίες που ο κάθε υποψήφιος έχει από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Κυρίως, όμως, εύχομαι να επιτύχετε σε όσα θα ξεδιπλωθούν στις ζωές σας» ανέφερε.

Ο υπουργός συνέστησε ηρεμία στους υποψηφίους για να «διεκδικήσουν το αύριο και να ανοίξουν τα φτερά τους» και τους καθησύχασε ότι έχει διασφαλιστεί πλήρως το αδιάβλητο των εξετάσεων.

«Καλή επιτυχία και δύναμη» ευχήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Η σκέψη μου σήμερα είναι σε όλα τα παιδιά που δίνουν τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων γεμάτα με άγχος αλλά και πραγματική ελπίδα. Εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη. Οι προσπάθειες να πιάσουν τόπο» έγραψε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι σπουδές είναι σήμερα ένας σημαντικός στόχος για τα νέα παιδιά κι ένα ουσιαστικό εφόδιο στη ζωή τους» πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL