Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Τζούφη: Άμεση εφαρμογή του νόμου για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών

Eurokinissi

«Σήμερα, ένα χρόνο μετά από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση» αναφέρει η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει άμεσα το νόμο για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τμημάτων μηχανικών, ώστε χιλιάδες πτυχιούχοι των πρώην ΤΕΙ να απεγκλωβιστούν από το καθεστώς αδικίας» αναφέρει η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της μεγάλης μεταρρύθμισης του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και των συνεργειών μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ρύθμισε την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων καθώς και την αντιστοίχιση των Τμημάτων των Σχολών Μηχανικών με τα Τμήματα των Πολυτεχνικών Σχολών με το ν. 4610/2019. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη διαδικασία λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019».

«Σήμερα, ένα χρόνο μετά από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η αναφορά του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, κατά την πρόσφατη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τις αντιστοιχίες ομοειδών τμημάτων, σχετικά με την επανέναρξη της διαδικασίας, για το ένα μόνο σκέλος, αυτό της αντιστοίχισης των Τμημάτων, είναι θετική και κινείται στη σωστή πορεία για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της διάκρισης πολυτεχνικών και μη Τμημάτων Μηχανικών» τονίζει η Μερόπη Τζούφη.

«Καλούμε την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην πλήρη εφαρμογή του νόμου (αρ. 66 και 257), ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση των σχετικών προεδρικών διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων, επιλύοντας μια χρόνια στρέβλωση και αποκαθιστώντας την ισονομία μεταξύ των αποφοίτων» καταλήγει η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις