Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία η "Ναυτεμπορική"

Μετά από αίτημα της Eurobank για συνολικά χρέη 12 εκατ. ευρώ

Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία της ιστορικής εφημερίδας «Ναυτεμπορική», της οικογένειας Αθανασιάδου, κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα Eurobank.

Πρόκειται για το τρίτο συγκρότημα εφημερίδων που με τον ίδιο τρόπο οδηγείται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και εκκαθάρισης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά τον ΔΟΛ, που εξαγοράστηκε από τον Β. Μαρινάκη, και τον Πήγασο ("Έθνος"), που εξαγοράστηκε από τον Ι. Σαββίδη.

Η Eurobank είναι ο κύριος πιστωτής της «Ναυτεμπορικής» και είχε προ μηνών καταγγείλει τα δάνεια της επιχείρησης, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τα 12 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένων των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας προσελήφθη, σύμφωνα με τον νόμο, διεθνής ελεγκτική εταιρεία, η Grant Thornton. Με την ολοκλήρωση της αποτίμησης, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας (σήματα, τίτλοι, ακίνητα, τυπογραφείο, μηχανήματα) θα εκπλειστηριαστούν, πιθανόν ξεχωριστά, με στόχο η τράπεζα να λάβει το υψηλότερο δυνατό ποσό από το μη εξυπηρετούμενο χρέος. Πληροφορίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι η Eurobank προτίθεται, αν και δεν υποχρεούται, να καταβάλλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων μέχρι τους πλειστηριασμούς. Η διαδικασία έως τους πλειστηριασμούς αναμένεται να διαρκέσει περί τους τέσσερις μήνες.

Η "Ναυτεμπορική" εκδόθηκε από τους αδελφούς Αθανασιάδη με τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον» στις 4 Απριλίου 1924, με έδρα τον Πειραιά.

Με ανακοίνωσή της η "Ναυτεμπορική" σημειώνει ότι «δεν έχει λάβει γνώση μέχρι και σήμερα αιτήσεως με την οποία να ζητείται η υπαγωγή της σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης», συμπληρώνοντας ότι «η εν λόγω αίτηση υποβάλλεται μόνον από πιστωτές, ήτοι χωρίς τη συμμετοχή της επιχείρησης, και κοινοποιείται στην επιχείρηση δεκαπέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την δικάσιμο, σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 4 Ν. 4307/2014».

Δείτε όλα τα σχόλια