Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΠΟΕΣΥ: Ο αγώνας για την ισότητα των φύλων είναι διαρκής

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

«Η δυσχερής θέση και τα προβλήματα των γυναικών στον κόσμο και στην Ελλάδα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός συνεχούς αγώνα για ισότητα και δικαιοσύνη των φύλων καθημερινά και όχι μόνο μια επετειακή ημερομηνία». Αυτό υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας.

Η ΠΟΕΣΥ σημειώνει ότι και στη χώρα μας πάμπολλες γυναίκες -ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες δημοσιογράφοι- αντιμετωπίζουν ανεργία και φτωχοποίηση, βλέποντας παράλληλα τα δικαιώματά τους, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους να καταπατώνται. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τα μέλη της σε κοινό αγώνα για την ολοκλήρωση των στόχων του ιστορικού γυναικείου κινήματος, που δεν είναι άλλος από την ισότητα και τη δικαιοσύνη ανάμεσα στους πολίτες (στο σχολείο, στη δουλειά, στην οικογένεια) μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Και υπενθυμίζει στην Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα τη σαφή υποχρέωσή τους να ρυθμίσουν με νόμους το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εφαρμοστούν οι αρχές αυτές της δημοκρατίας.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τώρα αρχίζει η πολιτική

Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε στη δευτερολογία του χρόνο να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Έτσι, δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο - παρ’ όλο που προεκλογικά είχε καταθέσει τροπολογία για τη διατήρησή του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο