Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Αντιπολίτευση στην... "κοπή της πίτας" για τον ΕΔΟΕΑΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιπολίτευση στην... "κοπή της πίτας" για τον ΕΔΟΕΑΠ

Αντιπολίτευση «υψηλού επίπέδου» στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με αφορμή το.... κόψιμο της πίττας, κάνουν τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Καρούτζος και Άντζυ Σταθάτου, με ανακοίνωση που εξέδωσαν με τίτλο «Μετέτρεψαν τον ΕΔΟΕΑΠ σε υποκατάστημα της Κουμουνδούρου», επιχειρώντας να εμφανίσουν εαυτούς ως «αυθεντικούς» εκφραστές της Δεξιάς εντός του ΕΔΟΕΑΠ, σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση του ταμείου.

Ο αντιπολιτευτικός οίστρος και οι καταγγελίες έρχονται σε μια περίοδο που κρίνεται από το ΣτΕ το μέλλον του ίδιου του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης - ταμείου για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ) και συγκεκριμένα κρίνεται η διατήρηση ή μη της εισφοράς 2% επί του τζίρου των ΜΜΕ εναντίον της οποίας έχουν προσφύγει άπαντες οι εργοδότες.

Σε αυτή τη συγκυρία, αντιπολιτευόμενα τη διοίκηση των Στ. Καπάκου - Μαρίας Αντωνιάδου στον ΕΔΟΕΑΠ, τα δύο μέλη του Δ.Σ. αναφέρονται στην... απουσία του εκπροσώπου της Ν.Δ. Τ. Γαϊτάνη στην κοπή της πίτας του ΕΔΟΕΑΠ την προηγούμενη εβδομάδα! Όπως αναφέρουν, «ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ έφτασε να μετατρέψει μια απλή εκδήλωση, όπως είναι η κοπή πίτας, σε εκδήλωση προώθησης των επαναστατικών (εκ της ασφάλειας της αντιπολίτευσης) πρακτικών. Εμφανίστηκε να δηλώνει ότι κλήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Τάσος Γαϊτάνης αλλά, 'όχι μόνο δεν προσήλθε αλλά και δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει καν'. Έτσι έδωσε πάσα στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί στην κυβέρνηση γιατί 'δεν ενδιαφέρεται για τον ΕΔΟΕΑΠ'».

Μικρή σημασία βέβαια έχει ότι o εκπρόσωπος της Ν.Δ. απέστειλε γραπτό μήνυμα και ότι λίγες ώρες μετά από τον ΕΔΟΕΑΠ εξεδόθη δελτίο Τύπου με τίτλο «Όλα τα κόμματα στο πλευρό του ΕΔΟΕΑΠ».

Σχετικά με το «παράρτημα της Κουμουνδούρου» οι δύο φαίνεται ότι γνωρίζουν τις πολιτικές πεποιθήσεις σαράντα ατόμων που έχουν προσληφθεί στον ΕΔΟΕΑΠ το τελευταίο διάστημα (περισσότεροι από είκοσι είναι γιατροί) προκειμένου να αντεπεξέλθει ο Οργανισμός στον πενταπλασιασμό της βάσης των ασφαλισμένων. Όπως αναφέρουν, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ «επιλέγει την τακτική της ΣΥΡΙΖΟποίησης του Οργανισμού. [...] τον έχει μετατρέψει σε υποκατάστημα της Κουμουνδούρου προσλαμβάνοντας αφειδώς πάνω από σαράντα στελέχη και εργαζόμενους που στη μεγάλη τους πλειονότητα έχουν ως βασικό προσόν τα κομματικά διαπιστευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ».

Τόσο οι γιατροί όσο και το διοικητικό ή στελεχιακό δυναμικό έχουν προσληφθεί μετά από διαγωνισμό με προκήρυξη βάσει προσόντων ή μετά από υπόδειξη της εταιρείας αξιολόγησης στελεχών. Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ σε σχόλιό του έκανε λόγο για «διαστρέβλωση της αλήθειας που συνειδητά υπηρετούν τα δύο συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL