Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Γ. Μυλόπουλος: / Γ. Μυλόπουλος: Στις ράγες του χρονοδιαγράμματος το μετρό Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μυλόπουλος: / Γ. Μυλόπουλος: Στις ράγες του χρονοδιαγράμματος το μετρό Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: «Είμαστε απολύτως εντός χρονοδιαγράμματος» διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, απαντώντας στα στελέχη της Ν.Δ. που επιμένουν να καταστροφολογούν για το έργο, παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης, ανέφερε αναλυτικά τις εργασίες που γίνονται αυτό το διάστημα κατά μήκος της βασικής γραμμής και τόνισε ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια, τα οποία θα κρατήσουν έναν χρόνο. Τον Νοέμβριο του 2020 θα ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ αρχές του 2021 θα μπει σε λειτουργία και η γραμμή της Καλαμαριάς. Το αργότερο στις αρχές του 2022 η Θεσσαλονίκη θα έχει σύνδεση της Πυλαίας - Νέας Ελβετίας και Καλαμαριάς με το κέντρο της πόλης. Ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι έτοιμος στο τέλος του 2022, οπότε και θα συνδεθεί η γραμμή μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό. «Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε και τη δημοπράτηση των πρόδρομων εργασιών για την επέκταση στις δυτικές συνοικίες, η οποία θα γίνει το φθινόπωρο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ο προγραμματισμός μας είναι στα μέσα της δεκαετίας 2020 με 2030 η Θεσσαλονίκη να έχει μέτρο και δυτικά και σύνδεση με το αεροδρόμιο».

Για τη Βενιζέλου

Απαντώντας στους ισχυρισμούς στελεχών της Ν.Δ. ότι ο σταθμός Βενιζέλου θα εκτοξεύσει το κόστος και «θα ρίξει στα βράχια» το έργο, αφού σχολίασε ότι «πολύ μελάνι έπεσε και πολλά λόγια ειπώθηκαν ότι δήθεν θα είναι πάρα πολύ ακριβός», τόνισε ότι το επιπλέον κόστος θα είναι περίπου 20- 30 εκατ. ευρώ, δηλαδή της τάξης του 2% του συνολικού προϋπολογισμού και θα έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2022. Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, στη Βενιζέλου «δεν βρήκαμε κατασκευαστικό έργο, αλλά το Decumanus Maximus στην ίδια κατάσταση που είχε βρεθεί το 2012 και τα αποκαΐδια μίας άγονης αντιπαράθεσης» και πρόσθεσε ότι «κατασκευάζουμε εκείνο το έργο το οποίο θα κατασκευαζόταν στη Βενιζέλου έτσι κι αλλιώς ανεξάρτητα από την τύχη των αρχαίων, και αφορά την απομάκρυνση των δικτύων κοινής ωφέλειας, που πολύ κακώς δεν έγινε μέχρι το 2016».

ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL