Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκκενώσεις καταλήψεων στη Βίλα Ζωγράφου και την οδό Αλκιβιάδου

Τις πρωινές ώρες από αστυνομικές δυνάμεις ύστερα από εισαγγελική παραγγελία

Στην εκκένωση των καταλήψεων στη Βίλα Ζωγράφου και σε κτίριο στην οδό Αλκιβιάδου προχώρησε τις πρωινές ώρες η αστυνομία. Στη Βίλα Ζωγράφου, που τελούσε υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές, η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές, ενώ στην οδό Αλκιβιάδου που ήταν υπό κατάληψη από πρόσφυγες, εντοπίστηκαν 127 άνθρωποι, όλοι Σύροι πρόσφυγες που αναμένεται να μεταφερθούν σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από εγκλήσεις των ιδιοκτητών και εισαγγελική παραγγελία. Η Βίλα Ζωγράφου αναμένεται να αποδοθεί στο δήμο Ζωγράφου, ενώ το κτίριο της οδού Αλκιβιάδου ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και πρόκειται να διαμορφωθεί σε δομή για ασυνόδευτα παιδιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Πρωινές ώρες σήμερα, με μέριμνα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, μετακινήθηκαν άτομα από δύο κτίρια, στα οποία είχαν εγκατασταθεί.

Στο πρώτο κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας, διέμεναν 127 πρόσφυγες, οι όποιοι θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένες δομές.

Στο κτίριο θα εγκατασταθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένου προγραμματισμού – σχεδιασμού αρμόδιων Φορέων.

Από το δεύτερο κτίριο, στην περιοχή του Ζωγράφου, απομακρύνθηκαν επτά ημεδαποί, ενώ το κτίριο αποδίδεται στον οικείο Δήμο, για χρήση κοινωφελούς σκοπού.

Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας»

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις