Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Β. Μάγγου - "Ας μην νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Β. Μάγγου - "Ας μην νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα"

Το τελευταίο αντίο είπαν χτες το απόγευμα, συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές του 27χρονου Βασίλη Μάγγου που έχασε τη ζωή του την περασμένη Δευτέρα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Βόλο, ένα μήνα μετά τον ξυλοδαρμό και τον βασανισμό του στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στον χώρο της εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου που αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος.

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr, μετά το τέλος της τελετής και αφού οι στενοί συγγενείς του μίλησαν και απήγγειλαν στίχους που είχε γράψει συγγενικό του πρόσωπο, για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο 26χρονο, οι γονείς και η αδελφή του κάλυψαν τα πρόσωπά τους με μια φωτογραφία του Βασίλη και με δημοσιεύματα εφημερίδας που είχε φωτογραφία από τον ξυλοδαρμό του πριν ένα μήνα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πατέρας του είχε καλύψει το πρόσωπο με μια φωτογραφία του παιδιού του που έγραφε ότι είχε γράψει ο γιος του «Ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα» και η μητέρα και η αδελφή του φωτογραφίες δημοσιεύματος σε ζωνάρι συγκεκριμένης εφημερίδας που έδειχναν τον νεαρό πεσμένο, να τον χτυπούν αστυνομικοί έξω από τα Δικαστήρια, με τίτλο του ρεπορτάζ: «Δεν μπορώ να πάρω ανάσα!». Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «Αθάνατος» και αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο τον 26χρονο.

Επιθυμία της οικογένειας ήταν να μην καταγράψουν οι δημοσιογράφοι το συγκεκριμένο πλάνο, ενώ οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «Αθάνατος» και αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο τον 26χρονο.

Επίσης μέλη της επιτροπής πολιτών πήγαν πλακάτ που έγραφαν «Όχι στη βία της εξουσίας», «Και ας μη νικήσομε θα πολεμάμε πάντα».

«Να ανοίξει το πολύ μεγάλο κεφάλαιο που ονομάζεται Βασίλης Μάγγος»

Αποχαιρετισμό στον 27χρονο Βασίλη Μάγγο απηύθυναν φίλοι του και συναγωνιστές του από τον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο, με μία κοινή τους ανακοίνωση:

«Τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο κείμενο έχουν μόλις γίνει γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα του πορίσματος των ιατροδικαστών. Σεβόμενοι/ες την επιθυμία της οικογένειάς του να αποσυνδέσει τον θάνατό του από τον βάρβαρο ξυλοδαρμό του και να τονίσει την τεράστια ψυχολογική κατάπτωση που ο σύντροφός μας βίωσε εξαιτίας του, επιθυμούμε να αποστασιοποιηθούμε από τα όσα ακούγονται τα τελευταία 24ωρα σχετικά με τον σύντροφό μας και να βάλουμε μια τελεία. Μια τελεία ουσιαστική για να ανοίξει αυτό το πολύ μεγάλο κεφάλαιο που ονομάζεται Βασίλης Μάγγος και δεν μπορεί να χωρέσει σε καμιά ιατροδικαστική αναφορά, πόσο μάλλον σε λόγια υπουργών και άλλων δημοσιολογούντων» σημείωσαν μεταξύ άλλων.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL