Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Διαμαρτυρία Ελλήνων Μ. Βρετανίας για την ακύρωση πτήσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαμαρτυρία Ελλήνων Μ. Βρετανίας για την ακύρωση πτήσεων

Καταγγελία από αγανακτισμένους Έλληνες που ζουν στη Βρετανία και θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα έφθασε στο avgi.gr. Η απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τελέυταία στιγμή πτήσεις από Βρετανία έχει τεράστιο κόστος για τους Έλληνες της Βρετανίας που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Οργή προκαλεί και η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο που καλεί τους Έλληνες που θέλουν να επιστρέψουν να το κάνουν με πτήση transit.

Οι Έλληνες που ζουν στη Βρετανία "περίμεναν την 1η Ιουλίου όταν δόθηκε η υπόσχεση πως ανοίγει ο τουρισμός. Μάταια όμως. Η ελληνική κυβέρνηση αλλιώς αποφάσισε. Ακύρωσε πτήσεις από Βρετανία για Ελλάδα την τελευταία στιγμή, με τεράστιο κόστος για κάθε ένα από Βρετανία που είχε κανονίσει να ταξιδέψει για Ελλάδα. Και όλα αυτά χωρίς κανείς να δώσει καμία εξήγηση σε όλους όσους πλήττονται και τη ζημιά που γίνεται από την ελληνική ανευθυνότητα που την εισπράττουν οι Βρετανοί (και που απλά θα στραφούν σε άλλες αγορές). Να τονίσουμε πως δεν έχει δοθεί ούτε επιστημονική εξήγηση (από την περίφημη επιστημονική επιτροπή) στο γιατί αποκλείονται οι πτήσεις από την Βρετανία (την ώρα που επιστρέπονται κανονικά και χωρίς πρόβλημα από Βρετανία για Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και αλλού). Επιπλέον, η Ελληνική Κυβέρνηση, με μάλλον προσβλητικό τρόπο (σημερινή ανακοίνωση της πρεσβείας στο Λονδίνο), προτρέπει όσους Έλληνες της Βρετανίας θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα να αναζητήσουν πτήσεις μέσω τρίτων χωρών. Καψόνι δηλαδή, με ρίσκο και κόστος, χωρίς κανείς να δίνει καμία εξήγηση για τον αποκλεισμό" τονίζεται στην καταγγελία.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία από τους Έλληνες Μ. Βρετανίας

"Αγαπητή ΑΥΓΗ.

Θα εκτιμούσαμε αν κάνατε μία αναφορά στο ακόλουθο πρόβλημα και βοηθούσατε στην επίλυσή του.

Στην Μεγάλη Βρετανία ζουν περίπου 100 χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Οι περισσότεροι δεν είναι φοιτητές ή κακομαθημένα πλουσιόπαιδα, όπως συχνά προβάλλεται από τα ΜΜΕ, αλλά οικογενειάρχες, επαγγελματίες, υπάλληλοι, κλπ. Αρκετοί από αυτούς ζουν στη Βρετανία για δεκαετίες αλλά οι  δεσμοί τους με την Ελλάδα παραμένουν ισχυροί. Kάποιοι εξ αυτών είχαν άμεση σχέση με την προσπάθεια περιορισμού της επιδημίας, κάποιοι λόγω δουλειάς κάνουν τεστ ανά εβδομάδα, άλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης στην οικονομία, κλπ.

Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες, σαν αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης καθολικής απαγόρευσης πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, οι άνθρωποι αυτοί αποκόπηκαν πλήρως  από γονείς, συγγενείς και φίλους. Περίμεναν την 1η Ιουλίου όταν δόθηκε η υπόσχεση πως ανοίγει ο τουρισμός. Μάταια όμως. Η ελληνική κυβέρνηση αλλιώς αποφάσισε. Ακύρωσε πτήσεις από Βρετανία για Ελλάδα την τελευταία στιγμή, με τεράστιο κόστος για κάθε ένα από Βρετανία που είχε κανονίσει να ταξιδέψει για Ελλάδα. Και όλα αυτά χωρίς κανείς να δώσει καμία εξήγηση σε όλους όσους πλήττονται και τη ζημιά που γίνεται από την ελληνική ανευθυνότητα που την εισπράττουν οι Βρετανοί (και που απλά θα στραφούν σε άλλες αγορές). Να τονίσουμε πως δεν έχει δοθεί ούτε επιστημονική εξήγηση (από την περίφημη επιστημονική επιτροπή) στο γιατί αποκλείονται οι πτήσεις από την Βρετανία (την ώρα που επιστρέπονται κανονικά και χωρίς πρόβλημα από Βρετανία για Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και αλλού). Επιπλέον, η Ελληνική Κυβέρνηση, με μάλλον προσβλητικό τρόπο (σημερινή ανακοίνωση της πρεσβείας στο Λονδίνο), προτρέπει όσους Έλληνες της Βρετανίας θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα να αναζητήσουν πτήσεις μέσω τρίτων χωρών. Καψόνι δηλαδή, με ρίσκο και κόστος, χωρίς κανείς να δίνει καμία εξήγηση για τον αποκλεισμό.

Δεν γνωρίζουμε αν έχουν βάση τα διάφορα που φημολογούνται για τους λόγους που γίνεται αυτό και οι οποίοι δεν φαίνεται να σχετίζονται με επιστημονικά δεδομένα. Το σίγουρο είναι πως η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο καταφέρει ένα ακόμη πλήγμα στην οικονομία, αλλά ακόμη χειρότερα περιφρονεί την επιθυμία Ελλήνων πολιτών να επισκεφτούν την πατρίδα ως πολίτες πρώτης κατηγορίας και όχι ως περιπλανώμενα μιάσματα. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε στην πρόσφατη ιστορία καμία άλλη κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με αυτόν τον τόσο προσβλητικό τρόπο Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και για κάθε βοήθεια στην επίλυση του προβλήματος".

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL