Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Eπτά συλλήψεις για τρικάκια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου (Video)

Οι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι επτά από τις δεκαέξι προσαγωγές μελών του «Ρουβίκωνα» που, σύμφωνα με την Αστυνομία, έριξαν τρικάκια τη στιγμή που περνούσαν, με μηχανές, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, νωρίς το απόγευμα.

Οι επτά συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 

 

Σε ανακοίνωση της η συλλογικότητα "Ρουβίκωνας" που ανήρτησε στο athens.indymedia.org, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: "Το κράτος ασφαλώς και θα εκμεταλλευτεί την φόρα που του έδωσε η εφαρμογή της καραντίνας. Ασφαλώς και θα επιχειρήσει να διευρύνει τα όρια της κοινωνικής αποδοχής των κατασταλτικών του μεθόδων.

Και για να το πετύχει από την μία βασίζεται στην δικτατορικού τύπου προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και στο σταδιακό «λύσιμο των λουριών» στις δυνάμεις καταστολής ώστε να μετρήσει «μέχρι που το παίρνει» απέναντι στην κοινωνική βάση, απέναντι σε όλους μας"

Σε άλλο σημείο τονίζει ότι "καλόμαθαν με τον κόσμο να ζητάει άδεια για να βγει από το σπίτι και είναι πολύ πρόθυμοι να θεωρήσουν ότι η κοινωνική ευθύνη που μαζικά επιδείχθηκε από την βάση είναι δουλοπρέπεια και υποταγή. Οι αντιστάσεις όμως έχουν ξεκινήσει και θα κλιμακωθούν. Και ο Ρουβίκωνας θα είναι στην πρώτη γραμμή. Γιατί να μην ξεχνάει η εξουσία πως οι πολλοί, οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεζόμενοι έχουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ από την ίδια ώστε να εκμεταλλευτούν καλύτερα τις ευκαιρίες που γεννάει η κρίση. Φτάνει να το αποφασίσουν"

Ολόκληρη η ανακοίνωση

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις