Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Νιλ Γιανγκ υπέρ του Μπέρνι Σάντερς

"Το ροκ εν ρολ δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει" τραγουδούσε το πάλαι ποτέ ο διάσημος Καναδός τραγουδοποιός Νιλ Γιανγκ. Αειθαλής και ο ίδιος, παραμένει παρών στη ροκ σκηνή και δεν απεμπολεί τις...

"Το ροκ εν ρολ δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει" τραγουδούσε το πάλαι ποτέ ο διάσημος Καναδός τραγουδοποιός Νιλ Γιανγκ. Αειθαλής και ο ίδιος, παραμένει παρών στη ροκ σκηνή και δεν απεμπολεί τις δημοκρατικές του πεποιθήσεις. Όπως το 2016 επέκρινε τη χρήση τραγουδιών του στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, έτσι τώρα τάσσεται στο πλευρό του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών και Μπέρνι Σάντερς ενώ δε διστάζει να χαρακτηρίσει τον Αμερικανό Πρόεδρο "ντροπή για τη χώρα".

Σε ανοιχτή επιστολή του στο Διαδίκτυο ο Νιλ Γιανγκ καλεί τους πάντες να στηρίξουν τον Σάντερς πεπεισμένος ότι ο γερουσιαστής στην πολιτεία του Βερμόντ επιδιώκει "να προστατεύσει άμεσα το μέλλον των παιδιών μας". Ο ίδιος άλλωστε πολιτογραφήθηκε πρόσφατα Αμερικανός πολίτης προκειμένου να ψηφίσει στις εκλογές.

Παράλληλα κατακρίνει έντονα την καταστροφή "των κοινών μας φυσικών πηγών, του περιβάλλοντός μας και των σχέσεών μας με τους φίλους μας σε όλο τον κόσμο" που δρομολογεί ο Τραμπ. "Είστε μια ντροπή για τη χώρα μου" λέει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι "δεν κρίνω όσους σας ψήφισαν. Στηρίζω το δικαίωμά τους να εκφράζονται ακόμη και όταν τους έχουν πει ψέματα και πίστευαν στις απάτες αυτές, αυτοί είναι αληθινοί Αμερικανοί".

Επεκρινε τη χρήση των τραγουδιών του από το επιτελείο του Τραμπ, αν και παραδέχεται ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το απαγορεύσει. Υπογραμμίζει όμως ότι "κάθε φορά που το 'Κeep on Rockin' in a Free World' ('Συνέχισε να ροκάρεις σ' εναν ελεύθερο κόσμο') ή κάποιο άλλο από τα τραγούδια μου ακούγεται στις συγκεντρώσεις του, ελπίζω να καταλαβαίνετε το νόημα της φωνής μου. Είναι η φωνή ενός Αμερικανού πολίτη που πληρώνει τους φόρους του και που δεν τους υποστηρίζει". Όπως φαίνεται, ο διάσημος τραγουδοποιός δεν πτοείται από το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει στο παρελθόν φανατικός ακρατής των τραγουδιών του για πολλά χρόνια.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην κλιματική κρίση και σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ο Νιλ Γιανγκ μετράει πάνω από 40 δίσκους στη διαδρομή του και αφιέρωσε τον τελευταίο του δίσκο "Κολοράντο", που κυκλοφόρησε πέρσι, στην προστασία του κλίματος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις