Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετός χρόνος

EUROKINISSI

Από τη Δευτέρα, η χώρα μπαίνει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δεν έχει κριθεί ακόμα. Θα κριθεί τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, από την πολιτική αντιπαράθεση...

Από τη Δευτέρα, η χώρα μπαίνει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δεν έχει κριθεί ακόμα. Θα κριθεί τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, από την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους βασικούς παίκτες, καθώς και την επικοινωνιακή στρατηγική που θα ακολουθήσει ο καθένας τους.

Ο κόσμος της Αριστεράς πρέπει να το καταλάβει καλά: αντίπαλός μας στις εκλογές αυτές, δεν είναι η Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση έδωσε τα τέσσερα τελευταία χρόνια πολύ σκληρές μάχες απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους, για να φοβάται σήμερα αυτή τη Ν.Δ. με αυτόν τον πρόεδρο.

Αντίπαλος της κυβέρνησης είναι η αποχή. Η αποχή που τρέφεται από την απογοήτευση του 2015, από το ασήκωτο βάρος 8,5 χρόνων λιτότητας, από τις δυσκολίες τού σήμερα και την αβεβαιότητα του αύριο, αλλά και από τα σημαντικά λάθη και τις παραλείψεις που χρεώθηκε η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο κόσμος αυτός δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει σοβαρά τον Κ. Μητσοτάκη ούτε να του δώσει το χέρι. Αυτοί που πιστεύουν ειλικρινά ότι η ζωή τους θα γίνει καλύτερη αν την οικονομική πολιτική της χώρας τη διαμορφώνει η Μιράντα Ξαφά έχουν ήδη προσχωρήσει στην κάλπη της Ν.Δ.

Ο κόσμος που δεν ψήφισε, περιμένει. Περιμένει την έμπρακτη διαβεβαίωση της Αριστεράς ότι πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών. Ότι αξίζει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολλών γιατί γι' αυτούς εργάζεται. Και ότι αποτελεί τη μοναδική απάντηση στην ανάγκη για μια ανάπτυξη δίκαιη, με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο.

Πάμε λοιπόν στον κόσμο. Με τον απολογισμό και το πρόγραμμά μας. Πάμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετός χρόνος.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις