Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενωμένοι μπροστά στις μάχες που έρχονται

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΦΑ* Στα ίδια μέρη ξαναβρεθήκαμε. Η γενιά του 1-1-4, η γενιά του Πολυτεχνείου, η γενιά της αλλαγής, οι εξεγερμένοι νέοι των μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων. Αυτοί που δώσαμε...

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΦΑ*

Στα ίδια μέρη ξαναβρεθήκαμε. Η γενιά του 1-1-4, η γενιά του Πολυτεχνείου, η γενιά της αλλαγής, οι εξεγερμένοι νέοι των μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων. Αυτοί που δώσαμε τις μάχες της δημοκρατίας, των ελεύθερων συνδικάτων, της καλύτερης ζωής, του δικαιώματος στη διαφορετικότητα. Αυτοί που σταθήκαμε αλληλέγγυοι σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες έφθαναν ικέτες στα νησιά μας.

Έχουμε ξανασυναντηθεί: Στις πλατείες για να δηλώσουμε ότι τα όνειρά μας δεν χωρούν σε Μνημόνια και για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Στους δρόμους κατά της αυθαιρεσίας, στις αίθουσες που παθιασμένα κουβεντιάζαμε (διαφωνώντας πολλές φορές) για το πώς ονειρευόμαστε το μέλλον μας. Στις πύλες των εργοστασίων για να πούμε στους αδικημένους αυτής της ζωής ότι δεν είναι μόνοι.

Τώρα δεν καταφέραμε να χωρέσουμε όλοι στο Γαλάτσι. Ήμασταν πολλοί περισσότεροι. Ένα πολύχρωμο ποτάμι που κινείται στην ίδια κατεύθυνση: Εμπρός...

Ήταν μια συνάντηση πολλών ίσων και εξίσου παθιασμένων προοδευτικών πολιτών. Αυτών που δεν ξεχνούν τι μας έφερε στα Μνημόνια, αυτών που δεν θέλουν να γυρίσουμε στο παρελθόν, αυτών που οραματίζονται μια ευημερούσα και αναπτυσσόμενη Ελλάδα σε μια δημοκρατική και ενιαία Ευρώπη.

Στα λόγια των ομιλητών αναγνωρίσαμε τον εαυτό μας:

- Ναι, θέλουμε ενότητα των προοδευτικών πολιτών.

- Ναι, θέλουμε να ξεπεράσουμε παλιές διαχωριστικές γραμμές.

- Ναι, θέλουμε να συμπτήξουμε το ενωτικό νικηφόρο αυτό μέτωπο που θα μας οδηγήσει σε μια αναπτυγμένη Ελλάδα όπου θα μοιράζεται δίκαια το προϊόν του κόπου όλων μας.

- Ναι, στη δική μας Ελλάδα δεν θα χωρά η διαφθορά και η διαπλοκή.

- Όχι, δεν θα επιτρέψουμε στην Ακροδεξιά να σηκώσει κεφάλι. Θα τον τσακίσουμε τον φασισμό.

- Όχι, δεν μπορεί το μέλλον μας να χτιστεί με υλικά από τις πρόσφατες κατεδαφίσεις...

Σήμερα είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε όχι απλώς ότι έχουμε δίκιο, αλλά γιατί ξέρουμε ότι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Τι κι αν «δεν μας είδαν» τα ΜΜΕ της διαπλοκής; Ο καθένας από εμάς αποτελεί από μόνος του ένα αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης που φτάνει παντού χωρίς στρεβλώσεις.

Αύριο η φωνή μας θα βρίσκεται παντού, γιατί παντού βρίσκονται οι μαχητές της προόδου. Και στις μάχες που ακολουθούν θα νικήσουν αυτοί που έχουν το δίκιο αλλά και τη θέληση να το διεκδικήσουν!

 

* Ο Γιάννης Μπαλάφας είναι βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο