Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Μητσοτάκης - ΔΑΠ - ΟΝΝΕΔ σε γραμμή "νόμος και τάξη" για τα πανεπιστήμια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητσοτάκης - ΔΑΠ - ΟΝΝΕΔ σε γραμμή "νόμος και τάξη" για τα πανεπιστήμια

Να καταδικάσει τη "φασίζουσα" τοποθετηση του Κ. Μητσοτάκη για το πανεπιστημιακό άσυλο, "που επιχείρησε για ακόμα μια φορά να ψαρέψει στα θολά νερά της Άκρας Δεξιάς", καλεί την "επανιδρυμένη" ΟΝΝΕΔ η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει η οργάνωση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλάει με ψευδή στοιχεία "και επιθυμεί να επιβάλει μια κανονικότητα που για τη Νέα Δημοκρατία και την ΟΝΝΕΔ είναι οι μπράβοι της ΔΑΠ με μαχαίρια στις φοιτητικές εκλογές, οι διάχυτοι μηχανισμοί αντιγραφής και τα στημένα μεταπτυχιακά".

Την ίδια στιγμή ζητάει από την ΟΝΝΕΔ να κατακρίνει "ως απαράδεκτες" τις προτάσεις για μείωση των εισακτέων και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και δωρεάν πανεπιστημίων. Όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το άσυλο διαμορφώνει ένα δημοκρατικό πεδίο διαλόγου που προάγει την ελευθερία, την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και, τέλος, τη συν-διαμόρφωση ιδεών μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

"Το κυριότερο όμως, το ακαδημαϊκό άσυλο προάγει και κατοχυρώνει την ελεύθερη δράση όλων των πυλώνων της επιστημονικής κοινότητας γεγονός που φοβίζει τη Νέα Δημοκρατία και τους ιθύνοντές της" υπογραμμίζει η οργάνωση καταγγέλλοντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι υιοθετεί το δόγμα «νόμος και τάξη» - σε σύμπλευση με τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ. "Ένα δόγμα που γεννήθηκε στα σπάργανα της Άκρας Δεξιάς και που προάγει τον μισαλλόδοξο λαϊκισμό και τον ακροδεξιό αυταρχισμό".

ΟΝΝΕΔ: Ορμητήρια εγκληματιών και συμμοριών οι σχολές

Νωρίτερα η νεολαία της Ν.Δ., σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, επαναλάμβανε πως οι σχολές "έχουν γίνει ορμητήρια εγκληματιών και συμμοριών", υποστηρίζοντας τα περί "φαιδρού πορίσματος της επιτροπής Παρασκευόπουλου".

"Οι ειδήσεις για ξυλοδαρμούς, ληστείες και βιασμούς εντός ακαδημαϊκών χώρων γίνονται όλο και πιο συχνές. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι φοιτητές και διδάσκοντες προσέρχονται στις σχολές με φόβο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η αστυνομία όποτε καλείται δηλώνει αδυναμία παρέμβασης" αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΝΝΕΔ, κάνοντας λόγο για "ιδεοληπτικούς που περνούν τις τελευταίες τους μέρες στο Μαξίμου παριστάνοντας ότι δεν τα ξέρουν, ενάντια στην πραγματικότητα, την κοινή λογική, την ευνομία και την κοινωνική ειρήνη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL