Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Ξηρός μετά τον Κουφοντίνα / Ατζέντα με τις μεταγωγές κρατουμένων στήνει η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξηρός μετά τον Κουφοντίνα / Ατζέντα με τις μεταγωγές κρατουμένων στήνει η Ν.Δ.

Τη μισαλλόδοξη ρητορική της αναθερμαίνει η Ν.Δ. στο πλαίσιο της επιδίωξής της να στρέψει την ατζέντα στις μεταγωγές των καταδικασμένων στελεχών της 17 Νοέμβρη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να υποκαταστήσει το αρμόδιο όργανο της Πολιτείας για τις μεταγωγές -όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης-, έδωσε ρεσιτάλ ακροδεξιού “λαϊκισμού” και με αφορμή τη χθεσινή μεταφορά του Χριστόδουλου Ξηρού στις Φυλακές της Χαλκίδας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίστηκε πως “η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους, προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους αλλά και το κοινό περί δικαίου αίσθημα”. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα».

"Προσπαθεί να υποκαταστήσει την Πολιτεία"

Η “κατάντια της Ν.Δ. δεν έχει όριο” απάντησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, “προτείνοντας” στον “κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας, ώστε να ασχολείται με τα κελιά των κρατουμένων”. Τονίζει δε ότι «χθες η Ν.Δ. 'αγωνιούσε' για τη μεταγωγή ενός κρατούμενου σε αγροτική φυλακή. Σήμερα για τη μεταγωγή ενός άλλου σε κλειστή. Μάλλον προσπαθεί να υποκαταστήσει το θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για τις μεταγωγές”. Το υπουργείο καλεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. να “συνηθίσει στην ιδέα της ισορροπημένης αντεγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης με όρους κράτους δικαίου, ασφάλειας και ανθρωπισμού».

ΣΥΡΙΖΑ: “Η Ν.Δ. προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών”

Σε σκωπτικούς τόνους, ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο γεγονός ότι η Ν.Δ. “τουλάχιστον σταμάτησε να συνδέει τις μεταγωγές με τις φονικές πυρκαγιές. Θα το χαρακτηρίζαμε και πρόοδο για τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη”. Το γραφείο Τύπου του κόμματος επισήμανε ότι «η Ν.Δ. προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών για ακόμα μια φορά. Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων, όποιοι κι αν είναι αυτοί»...

Μ. Σπυράκη: Θα φτιάξουμε φυλακές τύπου Γ'

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη (Νews 24/7) υπογράμμισε ότι “οι τρομοκράτες πρέπει να βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας”, τονίζοντας επίσης “ότι η Ν.Δ. θα προχωρήσει στη δημιουργία τους”...

Χυδαία επίθεση Γεωργιάδη

Την Κυριακή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε κάθε όριο άθλιας προπαγάνδας, υπογραμμίζοντας στον ΣΚΑΪ ότι “είναι προφανείς οι σχέσεις Τσίπρα - τρομοκρατίας. Το γιατί δεν το ξέρω, ας το απαντήσει ο ίδιος. Το ρουσφέτι έγινε γιατί κάποιους δεσμούς έχει η κυβέρνηση Τσίπρα με τον Κουφοντίνα “.

“Προσπάθεια επίθεσης στον πρωθυπουργό μέσω άθλιας θεωρίας συνωμοσίας ακροδεξιάς κοπής” καταλόγισε στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η αλήθεια είναι ότι είχαν καιρό ο Άδ. Γεωργιάδης και η Ν.Δ. να μιλήσουν για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Αυτό όμως δεν κάνει τα όσα λέει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. λιγότερο φαιδρά και χυδαία» πρόσθεσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, συμπληρώνοντας ότι «το να αποκαλεί 'ρουσφέτι' της κυβέρνησης τη μεταγωγή οποιουδήποτε κρατουμένου αποκαλύπτει την αντίληψη που έχουν για την ανεξαρτησία των θεσμών".

ΚΙΝΑΛΛ όπως Ν.Δ.

Στη γραμμή της Ν.Δ. σε σχέση με τη μεταγωγή Κουφοντίνα βάδισε σε συνέντευξή του στον "Φιλελεύθερο" ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. “Η μεταγωγή Κουφοντίνα είναι μια προκλητική απόφαση, με κύριο στόχο την αλλαγή ατζέντας στη δημόσια συζήτηση. Την ώρα που οι Ελληνες ζούσαν τις συνέπειες της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική, το πρόβλημα των πολιτών και των θεσμών δεν είναι και δεν μπορεί να είναι η μεταχείριση ενός τρομοκράτη και κατά συρροή δολοφόνου που δεν έχει μετανιώσει για όσα έχει κάνει” τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.

Καταδίκη από Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ ανέφερε αργά το βράδυ της Παρασκευής για την μεταγωγή Κουφοντίνα ότι “δεν έδειξε μεταμέλεια και συνεχίζει να εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να συνεχίσει στα χνάρια του. Καταδικάζουμε τις άδειες ή οποιαδήποτε ελάφρυνση της φυλάκισής τους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL