Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιστορίες Γυναικών

"Δεν αγοράζουμε τους σπόρους από την αγορά γιατί υποπτευόμαστε ότι μπορεί να έχουν αλλοιωθεί γενετικά", λέει η Pavamma, μια γυναίκα από ένα χωριό, περίπου 110 χλμ. βορειοδυτικά της Χαϊντεραμπάντ στην Ινδία.

"Δεν αγοράζουμε τους σπόρους από την αγορά γιατί υποπτευόμαστε ότι μπορεί να έχουν αλλοιωθεί γενετικά", λέει η Pavamma, μια γυναίκα από ένα χωριό, περίπου 110 χλμ. βορειοδυτικά της Χαϊντεραμπάντ στην Ινδία. Η Pavamma φροντίζει το σπίτι της που έχει 14 μέλη, από 2 έως 80 ετών. Έχει εννέα στρέμματα γης. "Ένα στρέμμα είναι αρκετό για να καλύψει το σπίτι μου και ιδιαίτερα θρεπτικό. Τρία πλήρη γεύματα κάθε μέρα όλο τον χρόνο." Έχει μια τράπεζα από πενήντα διαφορετικούς σπόρους και είναι αυτό που χρειάζεται "για να φάμε σωστά". Παλιότερα οι άνδρες διαχειρίζονταν το απόθεμα σπόρων. Τώρα, το έχουν αναλάβει οι γυναίκες. "Οι άνδρες ήθελαν να αποθηκεύουν λιγότερους σπόρους και προτιμούσαν να αγοράζουν από την αγορά. Εμείς θέλουμε όλα τα είδη των σπόρων για όλα τα είδη των τροφίμων που τρώμε". Η Ινδία είχε 100.000 ποικιλίες ρυζιού μόλις πριν από 40 χρόνια. Σήμερα με μεγάλη δυσκολία μπορούν να βρεθούν σπόροι για 50.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο