Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Νέα δομή στη Λέσβο με χρηματοδότηση και συνδιαχείριση από την Κομισιόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα δομή στη Λέσβο με χρηματοδότηση και συνδιαχείριση από την Κομισιόν

Η Κομισιόν σχεδιάζει όχι μόνο να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός σύγχρονου προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αλλά και να συμμετέχει στη συνδιαχείρισή του.

Για την όποια νέα δομή στο νησί της Λέσβου ο Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα διαφορετικό πρότυπο λειτουργίας και διοίκησης και να συζητηθεί η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή, «ώστε να είναι σαφές και σε επιχειρησιακό αλλά και σε συμβολικό επίπεδο ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια της πρώτης υποδοχής, της ταυτοποίησης, της διαδικασίας, της γρήγορης διαδικασίας χορήγησης ασύλου, δεν γίνεται μόνο από τα κράτη-μέλη, δεν γίνεται μόνο από την Ελλάδα, αλλά γίνεται και με πολύ πιο ενεργή ευρωπαϊκή συμμετοχή».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, που συνδέθηκε από την Αθήνα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ τόνισε ότι αυτό που επείγει τώρα είναι η παροχή άμεσης βοήθειας στη Λέσβο: η περίθαλψη των προσφύγων και η εξασφάλιση της στέγασης τους.

Ο κ. Σχοινάς επιβεβαίωσε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου η Κομισιόν θα καταθέσει σχετικό σχέδιο. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει όμως η αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρ. Σχοινάς ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συμβάλει στη χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός σύγχρονου προσφυγικού καταυλισμού στο νησί όσο και να συμμετέχει στη συνδιαχείριση του. Θα ήταν η πρώτη φορά που η Κομισιόν αναλαμβάνει μια τέτοια υποχρέωση.

Εννέα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβενία, Κροατία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο) και η Ελβετία έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής την προθυμία να υποδεχτούν 400 προσφυγόπουλα ανακοίνωσε σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ. Η Γερμανία και η Γαλλία προτίθενται να δεχτούν από 100-150 παιδιά η κάθε χώρα.

https://twitter.com/EEAthina/status/1304366036418953218?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL